Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH na Stadionu Grbavica remizirali sa Sarajevom odigravši 1:1.

Željo je od prve minute igrao u sastavu: Fejzić – Memija, Kosorić, Boccaccini, Husić – Beganović, Bekrić, Radinović, Lendrić – Nikolić, Pozder. Gosti sa Koševa sz počeli u sastavu: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Balić, Radovac, Al. Bekić, Ahmetović.

U prvih 20 minuta nismo vidjeli mnogo. Željo je izveo dva kornera, a Sarajevo jedan. U 22. minuti je Duljević povukao loptu sa sredine terena, a potom sa 25 metara šutirao visoko preko gola. Husić je u 26. minuti zaradio žuti karton. U 31. minuti je Husić dobio crveni karton, minutu poslije je Beganovića zamijenio Bevab. Rustemović u 35. minuti šutira iz slobodnog udarca preko gola.

Minutu poslije Pozder upošljava Lendrića koji sa vrha kaznenog prostora šutira pored gola gostiju. U posljednjoj minuti prvog dijela je Novaković šutirao pored gola nakon kornera. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom.

U petoj minuti nastavka u redovima gostiju Hodžić je zamijenio Kadušića. Grbavica je eksplodirala u 51. minuti. Pozder je ubacio sa strane, Nikolić spustio glavom, a Ivan Lendrić sjajnim volej udarcem matirao gostujućeg golmana. 

Rustemović je u 56. minuti šutirao pored našeg gola iz velike udaljenosti. Minutu poslije je Benko zamijenio Crnkića. Do poravnanja je došlo u 58. minuti. Bekić je sa strane ubacio, a Mersudin Ahmetović glavom sa vrha peterca postigao pogodak. Nakon toga je uslijedio prekid, a fudbaleri su se povukli u svlačionice. Navijači Sarajeva su čupali stolice, bacali na teren, a potom i bakljama gađali navijače Željezničara na sjevernoj tribini. Prekid je trajao punih 15 minuta.

U 65. minuti odličan udarac Benke sa 20 metara, ali je Fejzić sjajno paradom spasio našu mrežu. Pozder je u 70. minuti dobio žuti karton. Minutu poslije Duljević ubacuje, a Benko glavom šutira pored gola. Ahmetović je zbog simuliranja u 73. minuti dobio žuti karton. Minutu poslije Sarajevo ponovo prijeti. Hodžić je ubacio, a Benko iz okreta šutirao pored gola.

Benko je u 78. minuti šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Fejzić uhvatio loptu. Tri minute poslije Rustemović šutira visoko preko gola. Husejnović je zamijenio Radovca. U 82. minuti je Nikolića zamijenio Mujagić. Tri minute prije kraja Duljević je zaradio žuti karton.

U narednoj utakmici Željezničar će gostovati kod domaćeg Olimpica. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU