Četiri selekcije Omladinskog pogona FK Željezničar proteklih nekoliko dana učestvovali su na međunarodnom Dalmatinko kupu koji se igrao u hrvatskim gradovima Omišu i Dugom Ratu.

Na turniru je učestvovalo preko 80 ekipa podijeljenih po selekcijama. Željezničar je na turniru imao četiri svoje selekcije i to U-12, U-11, U-10 i U-9 selekciju. Jedan od organizatora turnira je bivši fudbaler našeg Željezničara, Predrag Šimić.

U-12 selekcija, predvođena Isom Ahmetovićem, osvojila je prvo mjesto na turniru. U polufinalu su savladali ekipu Đetića sa 2:0, a u finalu su bili bolji od Pomaka sa 4:1. Najbolji igrač i golman su omladinci Plavih, Hamza Martinović i Kerim Salihović, dok je najbolji strijelac Neriman Kočević iz Academice.

U-11 selekcija sa trenerom Nerminom Šehovićem je osvojila drugo mjesto. U polufinalu su pobijedili Hajduk sa 1:0, dok su u finalu poraženi od Dinama sa 3:1. Najbolji igrač u ovoj kategoriji turnira je omladinac Želje, Danijal Osmić. Najbolji strijelac je Andrijan Jagušić iz zagrebačkog Dinama, dok je najbolji golman Borna Buljan iz Hajduka.

U-10 selekciju predvodi trener Mehmed Hamzić, te je sa svojim omladincima osvojio prvo mjesto. U polufinalnom susretu su savladali Olimpiju sa visokih 3:0, a u finalu su pobijedili Đetić sa 1:0. Najbolji strijelac turnira je Harun Bakran, omladinac Želje. Najbolji igrač je Bojan Prelović iz Đetića, a golman Mal Ćepin iz Olimpije.

U-9 selekciju, koja je turnir okončala u grupama, je također predvodio Mehmed Hamzić.

Pored samog sportskog dijela tunira, omladinci velikog broja klubova su se družili, obilazili trofejne sale Hajduka, te su turistički obilazili ovaj dio Hrvatske.

FK Željezničar čestita svojim omladincima i trenerima na sjajnim rezultatima, te dostojnom predstavljanju Kluba na međunarodnom turniru.

POGLEDAJ GALERIJU