FOTO: Željezničar visokim rezultatom savladao Železničar

U okviru pripremne utakmice, fudbaleri našeg Željezničara su u Mariboru savladali domaći Železničar sa 8:1.

Željezničar je počeo u sastavu: Ćeman – Memija, Osmanković, Boccaccini, Husić – M. Stevanović, Šećerović, Hervas, Halvadžić – Mujagić, Pozder. Domaći tim Železničara je od prve minute igrao u sastavu: Ranilovič – Knuplež, Peršoiv, Atzenšek, Harl – Beriša, Dodlek, Roškar, Tišma, Vujisič – Gajič.

U sedmoj minuti M. Stevanović iz slobodnog udarca šutira preko gola. U 13. minuti Željo je poveo. Halvadžić je prošao po strani, ubacio, a Boccaccini glavom pogodio mrežu domaćih.

Dvije minute poslije Plavi su vodili sa 2:0. M. Stevanović je povukao loptu i preciznim udarcem sa 20 metara matirao golmana Raniloviča. U 26. minuti Hervas ubacuje, a Mujagičev udarac hvata Ranilovič. Dvije minute poslije Mujagić šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je Ranilovič ponovo odličan. U narednom napadu Gajič pogađa prečku našeg gola.

Halvadžić je ubacio u 30. minuti, a Pozder glavom šutirao pored gola. Sedam minuta kasnije M. Stevanović snažno šutira, ali lopta odlazi pored gola. U 40. minuti Željo postiže treći gol. M. Stevanović je prošao po strani, uposlio Mujagića koji prizemnim udarcem matira domaćeg golmana. Memija u 43. minuti ubacuje, a Muajgić glavom šutira preko gola.

U prvoj minuti nastavka Plavi su poveli sa 4:0. Sjajan prodor i ubačaj Husića je iskoristio Pozder koji glavom postiže pogodak. U 50. minuti Mujagić je imao dvije prilike, ali je golman domaćih odbranio. Ipak, minutu poslije Plavi dolaze do gola. Osmanković je uposlio Mujagića koji volej udarcem postiže peti gol za svoj tim.

U 53. minuti Husić prijeti, a potom u Boccaccini, ali ostaje 5:0. Pet minuta poslije Plavi postižu šesti gol. Husić je snažno šutirao, golman odbio loptu, a Pozder pospremio loptu u mrežu. U 60. minuti nakon nekoliko izmjena Željo je igrao u sastavu: Kjosevski – Memija, Duraković, Toskas, Bevab – Žerić, Blagojević, Radinović, Lazić – Mujagić, Beganović.

Radinović je u 66. minuti snažno šutirao sa 25 metara, ali je golman domaćih bio siguran. Ponovo je Radinović u 78. minuti pokušao, ali i ovaj put je golman domaćih izašao kao pobjednik. U 85. minuti Gajič dva puta šutira iz kaznenog prostora, ali Kjosevski oba puta sjajno brani. Ipak, nakon kornera Arzenšek se najbolje snalazi i postiže utješni pogodak za svoju ekipu. Dvije minute poslije Željo postiže sedmi gol, a strijelac je bio Denis Žerić.

U posljednjoj minuti je postavljen konačni rezultat utakmice kada je Kerim Memija postigao pogodak za 8:1.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra sutra protiv Rudara iz Velenja, a susret počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU