Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaću Mladost sa 2:0.

U petoj minuti prva prilika za naš tim. Veselinović je iskosa sa 30 metara izveo slobodan udarac, lopta je preletjela sve fudbalere i na putu prema golu je paradom sjajno reagovao Bukvić i izbacio u korner. Tri minute poslije Crnički iskosa šutira pored gola. U 13. minuti nakon ubačaja iz prekida u gužvi šutira Sadiković, ali u posljednji trenutak blokira Hasić.

Hajdarević u 17. minuti sa distance šutira visoko preko gola. Minutu poslije Krpić šutira iz okreta, lopta odlazi malo pored gola. U 28. minuti gužva pred našim golom, Crnički je pokušao petom, ali su defanzivci našeg tima otklonili opasnost. U 35. minuti Hasić je oborio Alispahića u kaznenom prostoru, Plavi su tražili najstrožiju kaznu, ali se Paradžik nije oglašavao.

Stanić u 39. minuti iskosa šutira iskosa, Bukvić brani. Minutu poslije Krpić je nakon greške krenuo na gol Mladosti, šutirao sa 16 metara, ali lopta odlazi pored gola. A. Zec se u 41. minuti driblingom riješio čuvara, potom iskosa šutira preko gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Početak drugog poluvremena je kasnio nekoliko minuta jer fudbaleri našeg tima nisu htjeli izaći na teren dok se nije smirio sukob policije i naših navijača na tribini.

mladost mdk fkz (11)

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

U petoj minuti nastavka Željo je poveo. Mujezinović je sjajno podvalio za A. Zeca, koji je izašao pred gol, šutirao, Bukvić je zakačio loptu koja je završila u mreži domaćih. Tri minute poslije Stanić iskosa ubacuje, lopta odlazi malo preko gola. Nekoliko minuta poslije sjajna situacija za naš tim. Stanić je prošao po lijevoj strani, ubacio, ali lopta odlazi između naša dva igrača u kaznenom prostoru.

U 77. minuti bilo je 0:2. Veselinović je ubacio iz prekida, a Sulejman Krpić sjajno skočio i glavom matirao Bukvića. U sudijskom vremenu Bajić je oborio Veselinovića, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo E. Zec, ali je šutirao preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Plavi su ostvarili pobjedu.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju 4. augusta protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Mladost: Bukvić – Nikolić, Isaković, Hasić (Hreljić od 46.), Bajić – Hiroš, Horić (Smajlagić od 66.)- Fanimo, Atajić, Dragutinović (Biber od 64.) – Crnički.
Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, Stanić – Hajdarević (Mujezinović od 46.), Sadiković – A. Zec (E. Zec od 81.), Alispahić, Veselinović – Krpić (Zajmović od 89.).
Žuti kartoni: Isaković, Osmanković, Hasić, Atajić, Hreljić.