Željezničar je u okviru trening-utakmice savladao visočku Bosnu sa 10:2.

Plavi su u vodstvo došli golom Bekrića nakon asistencije Subašića. Nedugo zatim Hajrić postiže gol, a sa strane je ubacio Milićević. Zec se pobrinuo asistirati za treći gol, a pogodio je Hajrić. Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Hajrić sa bijele tačke, a prethodno je oboren Subašić.

Drugo poluvrijeme otvara gol domaćih za 4:1, strijelac je bio Tahmaz. Peti gol za naš tim postiže Zec nakon lijepog prodora i ubačaja Kulašina. Isti strijelac, Zec, postigao je i šest gol, ovaj put na asistenciju Milićevića. Duraković je za sedmi gol sjajno podvalio loptu, a Gasal rutinski pogodio. Za 8:1 pogodio je Subašić. Nastavili su Plavi sa napadima, a naredni, deveti, gol djelo je Durakovića. Pet minuta prije kraja Bosna postiže drugi gol. Konačnih 10:2 postavlja Duraković odličnim golom iz slobodnog udarca.

Željezničar narednu utakmicu igra u subotu protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Mulaosmanović, Ikić, Vrhovac, Milićević – Jamak, Bekrić – Subašić, Zec, Mujić – Hajrić. U drugom poluvremenu u igru su ušli: Muftić, Duraković, Beća, Gasal, Nargalić i Kulašin.