Fudbaleri Željezničara su u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Velež sa 2:1.

U 15. minuti Santos iskosa prolazi i opasno prijeti, Zeljković u posljednji trenutak blokira u korner. Nakon kornera Krpić glavom šutira pored gola Veleža. Željo je poveo u 20. minuti. Nakon kornera lopta se odbila do Santosa koji snažno zakucava loptu u mrežu. Santos u 40. minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 52. minuti Velež dolazi do poravnanja. Anđušić se iskosa namjestio na udarac i pogodio naš gol. Wallace u 57. minuti šutira sa 25 metara, Muftić paradom izbacuje u korner. Štilić u 62. minuti pogađa prečku iz kornera. Plavi su poveli u 70. minuti. Mekić je ubacio, Hadžikić u duelu ispustio loptu na koju natrčava Haračić i ubacuje je u praznu mrežu. U 78. minuti Anđušić ubacuje, a Haskić glavom šutira pored gola. Udarac Anđušića iz 87. minute brani Muftić.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Drina, Jašarević – Hodžić (18), Mekić – Amoah, Štilić, Santos – Krpić. Još su igrali: Beganović. Šehić, Haračić. Hajdarević, Drljo.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Sarajeva. Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 20:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU