Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Širokim Brijegom 1:1.

U 15. minuti Santos sjajno prolazi po lijevoj strani, dolazi do gola, šutira, ali Tomić sjajno brani. Udarac Mekića iz 39. minute odlazi pored gola. Željo je poveo u 40. minuti. Gasal je podvalio za Štilića koji sjajno pronalazi Santosa na drugoj stativi, a Brazilac snažnim i preciznim udarcem matira Tomića. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Mekić dva puta šutira sa distance u uvodu drugog dijela, oba puta malo preko gola gostiju. U 57. minuti duga akcija Plavih, u završnici Mekić mlako šutira sa 16 metara, Tomić brani.

Štilić ubacuje u 71. minuti, Hodžić skače i šutira glavom, Tomić sjajno brani. Udarac Bagarića iz 74. minuti brani Muftić. Štilić je u 80. minuti bio u velikoj prilici, ali udarac ispred gola odlazi malo pored stative. Beća glavom šutira, Tomić brani. Subašić je ubacio iz kornera, Cocalić u 87. minuti šutirao preko gola. Beća u trećoj minuti nastavka šutira pored gola. U posljednjoj sekundi Široki Brijeg dolazi do remija, Vukoja je pogodio.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Veleža. Susret u Gabeli počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Malić – Mekić, Hodžić – Gasal, Štilić, Santos – Beganović. Još su igrali: Vego, Haračić, Beća, Subašić, Hajdarević.
Široki Brijeg: Tomić -Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Pejić, Čavar, Kuprešak, De Oliveira.