Fudbaleri Željezničara sutra će u okviru 31. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati banjalučki Borac, a ekipa je danas obavila posljednji trening pred sutrašnji duel.

Nakom remija u prošlom kolu protiv Veleža u Mostaru, pred našom ekipom je još jedan težak zadatak u želji da ostvari prvu pobjedu u ovoj polusezoni. Na Grbavicu stiže prvoplasirani Borac koji je u kolu iza nas savladao Zrinjski sa 2:1.

Sutrašnju utakmicu će propustiti Luka Juričić zbog tri žuta kartona, a Plave s klupe neće voditi Blaž Slišković zbog porodičnih problema, te će ponovo Almir Memić predvoditi Želju.

– U svakom slučaju, čeka nas jedna interesantna utakmica u koju ulazimo rasterećeni. Nemamo šta izgubiti, ali ni nešto previše dobiti. Sav pritisak je na Borcu, koji se bori za titulu i kojem je potrebna pobjeda. Mi ćemo učiniti sve da im pomrsimo te račune i da osvojimo prva tri boda u ovoj polusezoni. U Mostaru smo pokazali da možemo. Uz jedan optimalan odnos prema obavezama, prema igri povoljan rezultat neće izostati, kazao je Bakir Šerbo, trener u stručnom štabu Željezničara.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati uz direktan prenos na Areni Sport. Glavni sudija na meču je Elvis Mujić, a pomoćnici su Stefan Tešanović i Sreten Udovičić. Četvrti sudija je Sabrija Topalović. U nastavku pogledajte fotogaleriju s treninga.

POGLEDAJ GALERIJU