Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali ukrajinsku Vorsklu sa 2:0.

U petoj minuti nakon grubog strarta nad Žerićem fudbaler Vorskle je dobio crveni karton. Žerić je zbog udarca napustio igru, a u dogovoru trenera Vorskla je vratila na teren igrača koji je zaradio isključenje. U 25. minuti Krpić hvata volej, ali je defanzivac Vorskle blokirao u posljednji trenutak. Pet minuta poslije Habelok šutira iskosa sa 18 metara, Kjosevski sigurno hvata. U 40. minuti Zec postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 44. minuti Veselinović iskosa lijevom nogom šutira pored gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Plavi su poveli. Pavić je lijepo ubacio sa strane, a Ramović skočio i glavom matirao domaćeg golmana za rezultat prvog poluvremena. 

Zajmović u 57. minuti pokušava sa distance, ali je nejgov pokušaj bio lak plijen za golmana Vorskle. U 62. minuti Plavi su vodili sa 2:0. Veselinović je ubacio iz kornera, a Osmanković bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:0. Pet minuta poslije Zajmović hvata volej iskosa, ali lopta odlazi daleko od gola. Vasin iz dobre situacije u 77. minuti šutira u dobro postavljenog Fejzića. Veselinović iz slobodnog udarca šutira sedam minuta prije kraja, lopta odlazi preko gola. U sudijskom vremenu Veselinović proigrava Mujezinovića koji iskosa snažno šutira, ali golman Vorskle brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 10. feburara protiv ruskog Sochija.

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Sipović, Osmanković, Bajić – Hajdarević, Šabanadžović – Klepač, Mujezinović, Veselinović – Zajmović.
Vorskla: Shust, Daliku, Perduta, Artur, Šehić, Mysyk, Chesnakov, Kobakhidze, Skilar, Habelok, Kolomoiets.

FK Željezničar