Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali ukrajinsku Vorsklu sa 2:0.

U petoj minuti nakon grubog strarta nad Žerićem fudbaler Vorskle je dobio crveni karton. Žerić je zbog udarca napustio igru, a u dogovoru trenera Vorskla je vratila na teren igrača koji je zaradio isključenje. U 25. minuti Krpić hvata volej, ali je defanzivac Vorskle blokirao u posljednji trenutak. Pet minuta poslije Habelok šutira iskosa sa 18 metara, Kjosevski sigurno hvata. U 40. minuti Zec postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 44. minuti Veselinović iskosa lijevom nogom šutira pored gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Plavi su poveli. Pavić je lijepo ubacio sa strane, a Ramović skočio i glavom matirao domaćeg golmana za rezultat prvog poluvremena. 

Zajmović u 57. minuti pokušava sa distance, ali je nejgov pokušaj bio lak plijen za golmana Vorskle. U 62. minuti Plavi su vodili sa 2:0. Veselinović je ubacio iz kornera, a Osmanković bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:0. Pet minuta poslije Zajmović hvata volej iskosa, ali lopta odlazi daleko od gola. Vasin iz dobre situacije u 77. minuti šutira u dobro postavljenog Fejzića. Veselinović iz slobodnog udarca šutira sedam minuta prije kraja, lopta odlazi preko gola. U sudijskom vremenu Veselinović proigrava Mujezinovića koji iskosa snažno šutira, ali golman Vorskle brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 10. feburara protiv ruskog Sochija.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Sipović, Osmanković, Bajić – Hajdarević, Šabanadžović – Klepač, Mujezinović, Veselinović – Zajmović.
Vorskla: Shust, Daliku, Perduta, Artur, Šehić, Mysyk, Chesnakov, Kobakhidze, Skilar, Habelok, Kolomoiets.