Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 2:1.

Beća u 4. minuti šutira sa distance, Barcola krajnjim naporom izbacuje u korner. U devetoj minuti Plavi su tražili najstrožiju kaznu nakon što je Amoah oboren, ali se glavni sudija nije oglašavao.

U 20. minuti Nukić ubacuje, a Mehidić glavom šutira pored gola. Štilić ubacuje u 22. minuti, Santos glavom šutira preko gola. Mišić šutira sa 25 metara u 28. minuti, Bender brani. Minutu poslije Štilić ubacuje, Amoah malo dira loptu, Beganović glavom šutira, a Barcola sjajno brani.

Željezničar je poveo u 40. minuti. Santos je ubacio sa strane, Barcola je kratko odbio, a Amoah iskoristio šansu i ubacio loptu u mrežu domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Santos u 56. minuti šutira preko gola Tuzle. Minutu poslije Željo stiže do drugog gola. Beća je povukao loptu, dodao do Štilića koji sa 16 metara desnom nogom šutira i matira Barcolu. 

U 59. minuti Beganović iskosa šutira, lopte ide malo pored gola domaćih. Udarac Štilića iz prekida u 65. minuti odlazi malo pored gola. Amoah u 78. minuti dodaje do Beće koji šutira, Barcola sjajno brani. Domaći smanjuju u 80. minuti. Nakon povratnog pasa da desne strane, lopta dolazi do Pantelića koji precizno pogađa našu mrežu. Mišić iskosa u 85. minuti šutira, lopte ide malo pored našeg gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Borca. Susret na Grbavici počinje u 19:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Kosorić, Drina, Malić – Hodžić, Beća – Amoah, Štilić, Santos – Beganović.
Tuzla City: Barcola, Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Karić, Pantelić, Diaby, Eleouet, Mišić, Kuzmanović.