Fudbaleri Željezničara su u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Rudarom 0:0.

U petoj minuti sjajna šansa za Plave. Subašić je šutirao iskosa, lopta pogađa stativu, a potom od golmana leđa odbija se tik pored stative u korner. Pet minuta poslije Blažević šutira visoko preko gola. U 15. minuti Jakupović iskosa sa 20 metara šutira daleko od gola.

Mekić u 20. minuti pokušava sa distance, Šćekić brani. Dvije minute poslije velika šansa za Rudar. Mandić je ubacio, a Amoah malo zakasnio i šutirao pored gola. Hodžić u 27. minuti gura za Štilića koji izlazi pred gol Rudara, ali je Šćekić ipak uspio stići prije do lopte i spasiti svoj gol.

Zekanović u 35. minuti izlazi pred naš gol, ali Bender sjajno brani, a potom Hadžić šutira pored gola. Dvije minute poslije Plavi su dugo bili pred golom Rudara, a u završnici Subašić šutira malo pored gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 50. minuti Resić glavom šutira, Šćekić sjajno brani. Pet minuta poslije Štilić asistira Resiću, ovaj izlazi pred gol Rudara, šutira, ali je Šćekić još jednom sjajan bio. U 68. minuti domaći su opasno zaprijetili i iskosa pogodili prečku našeg gola.

U 70. minuti Štilić dodaje do Subašića koji sa 16 metara lobuje golmana Rudara, ali lopta ide malo pored stative. Četiri minute prije kraja Zec iskosa šutira, lopta ponovo ide pokraj gola. Rudar je u sudijskom vremenu imao veliku priliku, ali su naši defanzivci spasili gol.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Cocalić, Kosorić, Malić – Hajdarević, Mekić – Subašić, Štilić, Resić – Hodžić. Još su igrali: Malić,
Rudar Prijedor: Šćekić, Sadiku, Pavlović, Mandić, Hodžić, Marić, Amoah, Zekanović, Jakupović, Marmat i Redžić.