Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 1:0.

Prije utakmice kapiten Plavih, Vedran Kjosevski i trener, Zajko Zeba, položili su cvijeće na stolicu na istoku koja je u vlasništvu preminulog navijača, Adnana Čerkeza, a potom je upriličena i minuta šutnje.

Prvi pokušaj bilježimo u sedmoj minuti kada Pavić šutira pored gola. Minutu poslije udaras iskosa Hadžića sigurno hvata Kjosevski. U devetoj minuti Stevanović dobro ubacuje, a udarac Krpića glavom odlazi malo pored gola. U narednoj minuti gosti prijete. Đurić je gurnuo za Đelmića, a ovaj iskosa šutira pored našeg gola. Blagojević je u 11. minuti tukao sa 25 metara, Lučić ipak bio na visini zadatka i uhvatio loptu.

U 15. minuti Čurjurić sa distance snažno šutira, ali lopta odlazi pored gola. Plavi su poveli u 25. minuti. Stevanović je ubacio, lopta prošla pored defanzivaca gostiju, a Krpić to iskoristio i glavom matirao Lučića. Tri minute poslije Zec hvata volej na vrhu kaznenog prostora, Lučić brani. Čurjurić u 32. minuti fenomenalno proigrava Zeca, ovaj izlazi pred gol gostiju, ali Lučić odlično reaguje i spašava svoj gol. Sjajna akcija Plavih i 37. minuti. Stevanović je vratio za Zeca, ovaj šutirao prizemno, a lopta prošla tik pored stative gostujućeg gola.

Hadžićev mlak pokušaj iz 38. minuti hvata Kjosevski. Šabanadžović u 44. minuti makazicama šutira, Lučić brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Početak drugog dijela Plavi su držali loptu, a prvu dobru situaciju smo vidjeli u 66. minuti kada ispred Osmankovića reaguje Lučić nakon jedne gužve. Dobra šansa za goste u 70. minuti. Nakon kornera je Glišić skočio i šutira, a sa gol-linije izbacio Šabanadžović. U narednoj minuti nakon greške Čurjurića brza kontra, a iskosa Hadžić nije mogao bolje i šutirao je pored gola.

Čurjurić u 77. minuti ubacuje, a udarac glavom Blagojevića odlazi malo pored gola Radnika. Stevanović ubacuje u 95. minuti, Krpić šutira pored gola. Brković šutira u 86. minuti sa distance, Kjosevski brani. Čurjurić šutira iz slobodnog udarca u 90. minuti, Lučić sigurno brani. U posljednjoj minuti Dacić je išao prema golu gostiju, ali jeu završnici loše šutirao pored gola.

Narednu prvenstvenu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Mladosti DK. Susret u Doboju kod Kaknja počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Šabanadžović (Hajdarević od 87.), Blagojević – Zec (Veselinović od 72.), Čurjurić (Dacić od 92.), Zajmović – Krpić.
Radnik: Lučić – Vasić, Franić, Aleksić, Merajić (Radović od 61.) – Šantić, Popara (Brković od 81.) – Đelmić (Glišić od 60.), Đurić, Peco – Hadžić.
Žuti kartoni: Stevanović, Merajić, Čurjurić,