Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice prvog pretkola Evropske lige savladali Narvu Trans sa 2:0.

U 10. minuti nakon ubačaja Čurjurića i nakon gužve lopta završava u mreži domaćih, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 15. minuti su Plavi poveli. Sjajno je iz kornera ubacio Pavić, golman domaćih nespretno reagovao, a Bakrač ubacio loptu u gol.

Arežina dodaje do Krpića u 34. minuti, ovaj iskosa snažno šutira, ali defanzivac domaćih blokira u posljednji trenutak. Tri minute poslije Zajmović sa 20 metara šutira lijevom nogom, ali golman Narve je bio siguran. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0 za naš tim.

U drugoj minuti nastavka nezgodan ubačaj Tamberga, ali je Kjosevski bio siguran. U 53. minuti Šabanadžović iz poluvoleja šutira, ali bez veće opasnosti po gol domaćih. Krpić je u 63. minuti ukrao loptu, dodao do Arežine koji je pokušao iz prve šutirati prema praznom golu, ali se ispriječio Irie. U narednom napadu je Zajmović sa lijeve strane ušao u sredinu i šutirao lijevom nogom preko gola.

U 74. minuti bilo je 0:2. Arežina je gurnuo za Blagojevića ovaj odigrao povratni pas za Šabanadžovića koji šutira i pogađa mrežu domaćih. U 76. minuti Krpić šutira sa 20 metara, Kotenko brani. Blagojević nakon ubačaja Čurjurića šutira u 77. minuti, golman brani. Minutu poslije snažno šutira Čurjurić preko gola.

U 91. minuti iskosa šutira Škinjov, ali Kjosevski i Bakrač otklanjaju opasnost. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš utakmica se igra u srijedu u 18 sati na Stadionu Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU

Narva Trans: Kotenko, Ovsyannikov, Zakarlyuka, Barkov, Proshin, Škinjov, Irie, Plotnikov, Tamberg, Levercock, Poliakov (Golovljov od 31.).
Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Blagojević – Zajmović (Veselinović od 69.), Arežina (Hajdarević od 74.), Čurjurić (Dacić od 83.) – Krpić.
Žuti kartoni: Pavić,