Fudbaleri Željezničara su u okviru 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći GOŠK sa 1:0.

U trećoj minuti Ereiz šutira sa distance, Kjsoevski brani. U 16. minuti Zajmović iskosa prolazi, potom šutira preko gola domaćih. Kulović u 21. minuti hvata volej iz okreta, ali šutira direktno u Kjosevskog. U 35. minuti nakon ubačaja Čurjurića Bakrač na drugoj stativi skače i šutira preko gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Arežina šutira, Kozić sigurno hvata. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 49. minuti Zajmović iskosa utrčava, ali udarac iz mrtvog ugla brani Kozić. Dvijeminute poslije Vranješ šutira sa ivice kaznenog prostora malo pored gola GOŠK-a. Minutu poslije udarac Arežine iz slobodnog udarca hvata Kozić. Ubačaj ANkovića i udarac Ramića u 69. minuti odlazi preko našeg gola.

Vidmar u 72. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta odlazi pored gola. U 76. minuti je Željo poveo. Iskosa je ubacio Čurjurić, a Zec se našao na pravom mejstu i pogodio za veliko slavlje naše ekipe. U posljednjim minutama Krpić izlazi pred gol, ali šutira preko gola. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak u okviru Evropske lige protiv Apollona. Susret na Grbavici počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Rodin, Bogičević, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Hajdarević (Vranješ od 46.) – Arežina (Veselinović od 65.), Čurjurić, Zajmović (Zec od 73.)- Krpić.
GOŠK: Kozić, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Grvala (Anković od 46.), Đajić, Raguž, Ramić (Hajdarević N. od 73.), Vego (Vidmar od 36.), Hasanović.
Žuti kartoni: Hasanović, Šabanadžović, Đajić,