Fudbaleri Željezničara su u okviru 24. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Posušja sa 3:2.

U petoj minuti Begić glavom šutira preko gola nakon ubačaja iz kornera. U 14. minuti Bender je izgubio loptu, ali se potom dobrom intervencijom iskupio i spasio gol Plavih.

IMG 0038

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Hodžić nakon ubačaja Štilića u 27. minuti šutira pored gola. Minutu poslije Horić i duelu sa Hodžić izbija loptu, ona odlazi tik pored stative domaćeg gola. U narednoj akciji Maglica iskosa snažno šutira, Bender brani.

U 30. minuti najbolja prilika u prvom dijelu. Mekić je proigrao Bekrića koji izlazi pred gol domaćih, ali Horkaš zaustavlja njegov dribling, potom Resić glavom šutira, ali je golman Posušja bio siguran. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

IMG 9982

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Posušje do vodstva dolazi u 58. minuti. Nakon kornera Krišto se najbolje snalazi i pogađa naš gol. Samo dvije minute poslije Željo poravnava. Štilić je ubacio iz kornera, a Kosorić glavom pogodio.

Posušje je u 64. minuti propustilo veliku priliku. Nakon prekrašaja Galića glavni sudija pokazao je na bijelu tačku, a sa 11 metara gol je promašio Barišić.

U 70. minuti domaći ipak dolaze do drugog gola. Nakon brze kontre Begić ubacuje sa strane, a Serdarušić ostaje sam na drugoj stativi i postiže gol.

Begić u 80. minuti bježi nakoj odbrani i pogađa stativu. Plavi su poravnali u 83. minuti. Gasal je ubacio iz kornera, a Štilić sjajno uhvatio poluvolej i zatresao mrežu domaćih. Minutu poslije Posušje vraća vodstvo, a za 3:2 pogodio je ponovo Serdarušić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu kada dočekuje Leotar.

IMG 0264

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Željezničar: Bender – Galić, Kosorić, Cocalić, Malić – Hajdarević, Mekić – Štilić, Bekrić, Resić – Hodžić. Još su igrali: Gasal, Vučenović, Osmanović, Zec
Posušje: Horkaš, Maglica, Horić, Krišto, Barišić, Landeka, Lauš, Vukoja, Leko, Begić, Mašić.