Fudbaleri Željezničara su u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Tuzle City sa 0:1.

Nakon kornera u petoj minuti Mekić iskosa šutira preko gola Tuzle. Dvije minute poslije Hodžić (18) sa 20 metara šutira malo preko gola. Plavi prijete u desetoj minuti, Mekić je dodao do Santosa koji je ušao u sredinu, šutirao, ali je Fejzić odbranio. Ponovo Santos prijeti u 15. minuti nakon sjajnog trka, ovaj put je šutirao malo pored gola Tuzle.

Udarac Ivaniadzea iz 20. minuti lako hvata Bender. I Šehić je pokušao sa distance, lopta u 23. minuti ide preko gola. Gosti su poveli u 24. minuti. Nakon ubačaja sa strane, Karić je glavom šutirao, lopta pogađa Drinu i ulazi u našu mrežu.

Štilićev udarac iz prekida iz 37. minute blokiraji defanzivci Tuzle, lopta ide malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Fejzić brani udarac Šehića iz 51. minute. Štilić ubacuje, Krpić glavom šutira u 56. minuti, lopta ide malo pored gola Tuzle. Minutu poslije Štilić snažno šutira, Fejzić brani u korner. Cocalić glavom šutira u 67. minuti, Fejzić brani. U 75. minuti sjajni Fejzić paradom brani udarac Amoaha i spašava gol Tuzle.

Fejzić još jednom fenomenalno brani udarac Krpića u 84. minuti.

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Šehić – Mekić, Hodžić (18) – Drljo, Štilić, Santos – Hodžić (99). Još su igrali: Krpić, Amoah, Beganović,

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Zrinjskog. Susret u Čitluku počinje od 16:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU