Fudbaleri Željezničara su u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 3:2.

Široki Brijeg je poveo u 15. minuti. S lijeve strane je ubacio Stanić, a Mateo Marić glavom pogodio naš gol. U 38. minuti Marić šutira sa 20 metara, lopta odlazi pored našeg gola. Štilić sjajno u 40. minuti gura za E. Zeca koji izlazi pred gol Širokog, ali Miškić odlično brani. U sudijskom vremenu Jović iskosa šutira, Miletić blokira i lopta pogađa spoljni dio mreže. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 47. minuti Bojo ubacuje, a ispred Lendrića u posljednji trenutak izbacuje Radeljić i spašava gol. Pet minuta poslije udarac Vukoje s distance odlazi pored našeg gola. Miškić lagano brani udarac Bekrića iz 57. minute. Hajdarević u 65. minuti nakon što je povukao loptu lijepo šutira, ali Miškić paradom spašava.

Dobra šansa za Želju u 68. minuti. Bekrić je istrčao, došao do gola Širokog, iz duela šutirao, ali je Miškić još jednom spasio svoj gol. Bojo šutira u 73. minuti, Miškić brani. U 83. minuti gosti dolaze do drugog gola. Nakon dubinskog pasa, Stipe Jurić je u duelu odgurnuo Miletića, sudija se nije oglašavao, a potom je u završnici matirao Erića za 0:2. Bekrić upošljava Lendrića u 87. minut, ali Miškić ponovo brani jedan na jedan situaciju. u narednom napadu kazna, Pervan se namjestio na vrhu kaznenog prostora i lijep udarcem pogodio rašlje našeg gola. U 91. minuti Ivan Lendrić postiže gol za 1:3, a samo minutu poslije Petar Bojo u kaznenom prostoru volej udarcem postavlja konačnih 2:3. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv domaće Krupe.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Miletić, F.Ikić, Milićević – Hajdarević (Kosorić od 83.), Alispahić (Lendrić od 46.), Veselinović (Mujezinović od 83.), Bekrić – Štilić (Subašić od 65.), E. Zec (Lendrić od 46.).
Široki Brijeg: Miškić – Ćorić, Jurilj (Cipetić od 80.), Angelov (Pervan od 68.), Jović (I.Ikić od 61.), Marić, Stanić, Radeljić, Vukoja (Jurić od 80.), Begić, Jurić.
Žuti kartoni: Hajdarević, Jović, Štilić, Veselinović, Ćorić, Subašić,