Fudbaleri Željezničara su u okviru 17. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 1:2.

U petoj minuti Santos sa 20 metara šutira malo pored gola Borca. Šest minuta poslije i Beganovićem udarac odlazi pored gola gostiju. Plavi su poveli u 26. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, a Amoah se sjajno snašao u petercu i matirao golmana Borca. 

Gosti do poravnanja dolaze u 32. minuti. Nakon prekida lopta se odbija do Kulašina koji sa 16 metara šutira i pogađa za 1:1. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

U prvoj minuti drugog dijela Beganović glavom šutira, Četković brani. U 57. minuti Santos je zaradio direktan crveni karton. Željo u 60. minuti postiže pogodak, ali je Bilbija poništio gol zbog navodnog prekršaja nad golmanom.

Tatar u 69. minuti koristi odbijanac, šutira, a sa gol linije izbacuje Cocalić. Galić u 77. minuti šutira sa distance, lopta ide malo preko gola. Borac do vodstva dolazi u 82. minuti. Mrkaić se zagradio, dodao do Piščevića koji pogađa za 1:2. Amoah prijeti u 87. minuti, Četković brani. Hodžićem udarac iz 92. minute ide pored gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra 19. novembra protiv Posušja. Susret na Grbavici počinje u 17:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Vego – Hodžić, Beća – Amoah, Štilić, Santos – Beganović. Još su igrali: Mekić, Hajdarević, Bekrić, Subašić, Haračić.
Borac: Četković, Andrić, Subić, Lazić, Vojnović, Predragović, Piščević, Ninković, Kulašin, Tatar, Mrkaić.