Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, jutarnjim treningom započeli su sa pripremama za tekuću sezonu.

Nakon jučerašnjih medicinskih pregleda u Poliklinici Atrijum, stručni štab je jutros izvršio prozivku, a nakon toga su fudbaleri istrčali na prvi ovosezonski trening. Prozivci su se odazvali: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Adnan Bobić – Siniša Stevanović, Jadranko Bogičević, Daniel Graovac, Kemal Osmanković, Tarik Džindo, Srđan Stanić, Amar Beširević – Dino Hasanović, Darko Marković, Jovan Blagojević, Samir Bekrić, Uglješa Radinović, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Goran Zakarić, Ivan Crnov, Aldin Hrvanović, Zajko Zeba, Denis Žerić – Ivan Lendrić, Stevo Nikolić, Dženan Zajmović.

– Svjesni smo ko je napustio ekipu tako da na tim pozicijama djelujemo i radimo. Radimo punom parom i nadamo se da će Željo imati dobru ekipu. Stigli su Zajmović i Graovac, biće još dolazaka, ali bitno je da znamo ono što želimo. Prioritetna nam je pozicija stopera, radimo na lijevom beku. Otišao je Miroslav Stevanović, pa nam i tu treba igrač. Ipak, kada se pojavi neki dobar igrač, bez obzira da li imamo nekoga na toj poziciji mi moramo djelovati, rekao je sportski direktor Plavih, Aldin Čenan.

Čenan je naglasio da je Ivan Lendrić još uvijek član Kluba.

Lendrić je naš igrač, ali ljudi u klubu rade na pronalasku inostranog angažmana. Imamo nekoliko opcija i nadam se da ćemo to uspjeti uraditi. Pored njega, imamo još nekoliko poziva za naše igrače, ali ne bih o imenima.

Sa prvim timom putuje i nekoliko juniora

– Navijači očekuju mlađe, a i mi smo svjesni da je Željo rasadnik talenata tako da smo odlučili da na Kupres idu Aldin Hrvanović, Haris Hajdarević, Anel Šabanadžović i Tarik Džindo. Potencira se pitanje mladih igrača, imamo dobru omladinsku školu tako da smo planirali da potpišemo ugovore sa ovim juniorima, ne da budu samo broj već da neki od njih dobiju minute. Stav kluba je da Omladinski pogon dobije mjesto koje zaslužuje, dodao je Čenan.

POGLEDAJ GALERIJU

Prvotimac Zajko Zeba je u svom obraćanju novinarima istakao kako se nada da će svi biti spremni za prvu evropsku utakmicu.

– Skupili smo se, došli smo odmorni, ovo što je bilo je ostalo iza nas. Novi ciljevi su pred nama i idemo ka novim pobjedama. Dobro nam je došlo deset dana da odmorimo više psihički jer znamo kakva je sezona bila iza nas. Pauza nije duga već smo svi u treningu, nadam se da ćemo biti spremni za prvu evropsku utakmicu. Rano je pričati o očekivanjima, Evropa je pred nama. Probaćemo dogurati što dalje možemo, sve zavisi od žrijeba kakve će nas ekipe potrefiti. Znaćemo u sljedećih sedam dana više, rekao je Zajko Zeba.

Željezničar će se u Sarajevu pripremati do četvrtka kada je planiran odlazak na Kupres. Na Kupresu će Plavi 19. juna odigrati pripremni susret sa Krupom, a generalna proba pred prve utakmice Evropske lige zakazana je za 23. juni protiv Širokog Brijega. Utakmica će se igrati u Tomislavgradu.