Fudbaleri našeg Željezničara danas su na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica počeli sa pripremama za proljetni dio sezone.

Šef stručnog štaba Edis Mulalić je obavio prozivku, a potom i predvodio fudbalere na prvom treningu u 2016. godini sa kojim su i zvanično počele pripreme našeg Željezničara. Na prozivci se ukupno pojavilo 27 fudbalera, a to su: Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman – Siniša Stevanović, Benjamin Šehić, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić – Jovan Blagojević, Amir Hadžiahmetović, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Dino Hasanović, Kerim Memija, Muris Midžić, Mailson, Tiago, Amer Hiroš, Denis Žerić – Ajdin Mujagić, Ivan Lendrić, Nedo Turković, Dženis Beganović, Haris Heremić.

Heremić se nalazi na probnom radu, dok su Turković i Bogdanović propustili trening zbog povreda. U četvrtak će se ekipi priključiti Samir Bekrić kada će biti i organizovano njegovo predstavljanje.

Podsjetimo, Željo će se u Sarajevu pripremati do 18. januara kada je planiran odlazak u Međugorje gdje će Plavi ostati do 30. januara. Glavni dio priprema, od 09. do 19. februara, ekipa će odraditi u Antaliji. Planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica, neke su već dogovorene, a uskoro ćemo objaviti imena protivnika i termine odigravanja utakmica.

POGLEDAJ GALERIJU