Fudbaleri Željezničara su u okviru 33. kola Premijer lige BiH savladali Krupu sa 3:0.

Nikolić u trećoj minuti šutira iskosa, Muftić brani. Željezničar je poveo u petoj minuti. Lopta je došla do Juričića na vrhu kaznenog prostora, snažno šutirao i zatresao mrežu gostiju. Dujaković snažno tuče u osmoj minuti, Muftić uz pomoć prečke spašava gol.

Udarac Dujakovića iz 15. minute sigurno hvata Muftić. Alispahić je pokušao u 22. minuti sa 25 metara, lopta odlazi preko gola. Željo je na 2:0 povisio u 25. minuti. Slobodan udarac iskosa sa 22 metra izveo je Gasal i pogodio nebranjeni dio mreže gola Krupe.

Fina akcija Krupe u 28. minuti, u završnici Jović šutira, a Muftić brani. Plavi odgovaraju minutu poslije, Bekrić i Gasal kombinuju, ali Abdulahović odlično brani udarac Gasala.

Alispahić sjajno šutira u 35. minuti sa 30 metara, lopta pogađa prečku. Muftić još jednom spašava naš gol uu 37. minuti, Dujaković je izašao pred gol, šutirao, a Muftić pravovremenom reakcijom izbacio u korner. Minut prije kraja prvog dijela Mujezinović iskosa šutira preko gola.

U osmoj minuti drugog dijela Mandić šutira pored gola. U 58. minuti novi gol Željezničara. Gasal je ostavio za Durakovića koji preciznim udarcem sa 20 metara pogađa rašlje gostujućeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar je sezonu okončao na sedmom mjestu m:tel Premijer lige BiH.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Čeliković, Kosorić (Drina od 80.), Ikić, Milićević – Alispahić (Vrhovac od 72.), Beća (Duraković od 55.) – Gasal, Bekrić (Bojo od 55.), Mujezinović (Hrelja od 73.)- Juričić.
Krupa: Abdulahović – Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Jović, Muminović (Palić od 52.), Galić, Ćivić, Mandić (Aćimović od 52.), Nikolić (Vukmanović od 46.).
Žuti kartoni: Ćivić, Makitan, Muminović, Duraković,