Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, otputovali su u Tursku gdje će obaviti drugi dio priprema za proljetni dio prvenstva.

Nakon dijela priprema u hercegovačkom Međugorju, te nekoliko dana treniranja u Sarajevu, Željezničar je otputovao u Antaliju gdje će se pripremati do 12. februara. Ekipa je otputovala sa Grbavice, a u 16 sati na rasporedu je let sa sarajevskog aerodroma. Plavi će ujutro odraditi i prvi trening u Antaliji.

Put Antalije su krenula 22 fudbalera: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Adnan Bobić – Siniša Stevanović, Srđan Stanić, Jadranko Bogičević, Mateo Boccaccini, Kemal Osmanković, Danijel Stojanović – Dino Hasanović, Darko Marković, Jovan Blagojević, Uglješa Radinović, Samir Bekrić, Zajko Zeba, Denis Žerić, Miroslav Stevanović, Goran Zakarić, Ivan Crnov – Ivan Lendrić, Stevo Nikolić.

Željo će u Antaliji biti smješten u hotelu WOW Topkapi Palace, a odigrat će i tri pripremne utakmice. Prva utakmica se igra 02. februara sa ekipom Krylja Sovetov, druga utakmica 06. februara protiv Amkar Perma, te treća sa Astanom 11. februara. Povratak je zakazan za 12. februar.

POGLEDAJ GALERIJU