Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 2. kola Lige za prvaka remizirali protiv domaćeg Zrinjskog odigravši 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kerla, Bogičević, Stanić – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za domaće su igrali: Pirić – Barić, Katanec, Graovac, Stojkić – Tomić, Petrak – Jović, Bilbija, Todorović – Mešanović.

U četvrtoj minuti domaći prijete. Kapiten Stojkić je iskosa volej udarcem šutira preko gola. Nakon toga tek u 26. minuti smo vidjeli opasnost pred golom, a ovaj put Jović šutira preko gola sa distance. Željo je zaprijetio u 31. minuti iz slobodnog udarca, ali udarac Blagojevića odlazi preko gola. S. Stevanović je zaradio žuti karton. Tri minute poslije Jović glavom šutira, Kjosevski hvata loptu. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

M. Stevanović je u 52. minuti iskosa šutira lijevom nogom pored gola domaćih. Četiri minute poslije Mešanović šutira sa vrha kaznenog prostora, Kjosevski brani. Stojkić je zaradio žuti karton zbog prigovora. Od 64. minute je umjesto Zakarića igrao Musa. Dvije minute poslije Stanić je dobio žuti karton. Nedugo zatim i Kerla je zaradio javnu opomenu.

Filipović je u 83. minuti zamijenio Jovića. U 90. minuti S. Stevanovića je zamijenio Boccaccini. U prvoj minuti sudijske nadoknade Mešanović je izašao pred naš gol, šutirao, ali je Kjosevski sigurno odbranio. Crnov je zamijenio Zebu. Musa je dobio žuti karton u posljednjoj minuti.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje od 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU