Fudbaleri Željezničara obavili su posljednji trening pred sutrašnji susret protiv Tuzle City. Plavi su nakon treninga otputovali u Tuzlu gdje će boraviti do subotnjeg duela.

Tuzla City je u prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva kao gost savladala Slobodu sa 2:0. Brkić i Rustemović su bili strijelci, a pored dva gola Tuzla City propustila je realizovati najstrožiju kaznu, pa možemo steći dojam da su fudbaleri Husrefa Musemića bez mnogo problema stigli do pobjede. Tokom prelaznog roka Tuzla City je imenovala za trenera već pomenutog Musemića, a ekipu su pojačali Goran Brkić, Damir Mehidić i Petar Mišić. Zbog sakupljena tri žuta kartona, protiv Plavih u konkurenciji neće biti Karjaševića i Morrisa.

Željo i Tuzla City su se do sada susreli šest puta. Naš tim slavio je četiri pobjede, jedan susret okončan je bez pobjednika, dok su Tuzlaci ostvarili jednu pobjedu.

Utakmica između Tuzle City i Željezničar igra se u subotu s početkom od 14:00 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV. Glavni sudija na susretu je Dragan Petrović, a pomoćnici su Amer Macić i Sreten Udovičić. Četvrti sudija je Ermin Sivac.

POGLEDAJ GALERIJU