Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Zrinjski sa 2:1.

Zrinjski prijeti u drugoj minuti, ali udarac sa distance sigurno hvata Muftić. U desetoj minuti Santos spušta za Štilića koji šutira iz prve, lopta ide malo pored gola Zrinjskog. Nekoliko minuta poslije Santos sjajno prolazi, ubacuje, ali Beganović ne uspijeva bolje zahvatiti loptu. U 20. minuti Zrinjski opasno prijeti, nekoliko puta su šutirali, Muftić je dobro branio, a u završnici Malekinušić šutira pored gola.

U 25. minuti Zrinjski prijeti još jednom, Muftić je bio savladan lob udarcem, ali je Kosorić izbio sa gol-linije. Mekić šutira u 29. minuti preko gola domaćih. Zrinjski je poveo u 36. minuti. Bekić je ubacio iz prekida, a Bilbija glavom poslao loptu u našu mrežu. U 41. minuti prekid skoro na istom mjestu, Bekić ubacuje, a lopta pogađa prečku. Mekić u 45. minuti snažno šutira, Soldo brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Štilić ubacuje u 52. minuti, Santos glavom šutira preko gola. U 63. minuti Željo dolazi do poravnanja. Mekić je lijepim pasom pronašao Gasala koji je ušao sa strane u sredini i sjajnim udarcem sa distance pogodio mrežu Zrinjskog. Par minuta poslije sjajno kombinuju Plavi, ali udarac Štilića u završnici brani Soldo.

Željezničar do vodstva dolazi u 83. minuti. Štilić je ostavio za Mekića koji precizno pogađa nebranjeni dio domaćeg gola za veliko slavlje naših navijača. Zrinjski u 88. minuti propušta veliku priliku, Šakota iz blizine šutira preko gola. Haračić u 92. minuti šutira, Soldo brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 19:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Vego – Mekić, Hodžić – Subašić, Štilić, Santos – Beganović. Još su igrali: Gasal, Malić, Hajdarević, Beća i Haračić
Zrinjski: Soldo – Ćorluka, Senić, Barišić, Bekić – Sučić, Savić – Malekinušić, Ćuže, Sabljić, Bilbija.