Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Boccaccini, S. Stevanović – Marković, Blagojević, M. Stevanović, Radinović, Križman – Lendrić. Domaći tim Širokog Brijega je od prve minute igrao u sastavu: Soldo – Čorić, Pandža, Bralić, Marković – Kožul, Ivanković, Baraban, Wagner, Menalo – Krstanović.

Plavi su bolje otvorili utakmicu i u osmoj minuti opasno zaprijetili. M. Stevanović je prošao po desnoj strani, ubacio, a udarac glavom Križmana pogađa prečku domaćeg gola. Pet minuta poslije ponovo prečka spašava domaću ekipu. Nakon prekršaja nad Lendrićem, Blagojević je sjajno izveo slobodan udarac, ali lopta ponovo pogađa prečku. U 14. minuti je Darko Marković zaradio žuti karton, te će propustiti naredni susret sa Slobodom. Dvije minute poslije je i Ivan Baraban dobio žuti karton.

Željo u 22. minuti ponovo ima veliku priliku, ali ovaj put četiri fudbalera Plavih nisu uspjeli šutirati prema golu domaćih. Nekoliko minuta nakon toga Plavi su tražili najstrožiju kaznu kada je u kaznenom prostoru nakon zračnog duela oboren Miroslav Stevanović, ali se glavni sudija nije oglašavao. Željo je kontrolisao utakmicu, ali u 37. minuti su domaći poveli. Iz prve prilike na susretu Široki je poveo, a strijelac je bio Wagner. U 40. minuti je Kožul dobio žuti karton. Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih prilika, te se na odmor otišlo vodstvom domaćina od 1:0.

U prvih 15 minuta drugog dijela nismo mnogo vidjeli. U 61. minuti je Ivankovića zamijenio Sesar. U 69. minuti je Bekrić zamijenio Radinovića, a Lazić Križmana. Kod domaćih, Menala je zamijenio Crnov. Lazić u 74. minuti nakon dodavanja Lendrića šutira sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola. Tri minute poslije je S. Stevanović zaradio žuti karton. Sedam minuta prije kraja, Baraban je zaradio drugi žuti karton. U 87. minuti je Nikolić zamijenio Blagojevića. U 90. minuti je Barišić zaradio žuti karton. Željo do kraja nije uspio poravnati rezultat, te je tako nakon deset utakmica ubilježio prvi poraz.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u subotu, 5. novembra, protiv Slobode. Utakmica se igra na Stadionu Grbavica sa početkom od 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU