U okviru pripremne utakmice fudbaleri našeg Željezničara su poraženi od Mladosti sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – S. Stevanović, Duraković (Osmankvoić), Kosorić, Husić – Hervas, Radinović, Bekrić, Lazić – Pozder, Lendrić.

U sedmoj minuti Isaković glavom šutira preko gola. U nesadržajnom prvom poluvremenu još izdvajamo odličan prodor Lazića, a potom Pozderov ubačaj ne dolazi do Bekrića. Prvo poluvrijeme koje se igralo 60 minuta je završeno 0:0.

Drugi dio susreta su Plavi igrali u sastavu: Ćeman (Kjosevski) – Memija, Osmanković (Hasanović), Boccaccini, Bevab – Šećerović, Blagojević, M. Stevanović (Halvadžić), Žerić – Nikolić, Beganović (Mujagić).

U 70. minuti Žerić iskosa šutira, ali je golman Mladosti bio siguran. Minutu poslije Blagojević ubacuje, a M. Stevanović glavom šutira u spoljni dio mreže. Tri minute poslije Memija dodaje do Beganovića koji šutira pored gola. U 75. minuti Kobilica snažno šutira, ali Ćeman izbacuje u korner.

Beganović je u 80. minuti dva puta zaprijetio glavom, ali se rezultat nije mijenjao. Osam minuta poslije udarac Osmankovića brani Lavrić. Od 105. minute je Mladost vodila sa 1:0. Strijelac je bio Alessandro. Nekoliko minuta poslije Blagojević šutira visoko preko gola nakon slobodnog udarca.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ekipa Željezničara se sutra vraća u Sarajevo, a odlazak u Sloveniju je planiran za petak.

POGLEDAJ GALERIJU