Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 1:0.

Željo je poveo u 20. minuti. Santos je prošao golmana Bukvića koji ga ruši, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Nedim Mekić. Sloboda je imala dobru situaciju pred našim golom, ali je Muftić pravovremeno reagovao i otklonio opasnost. Plavi prijete u 45. minuti. Drljo je ubacio iz kornera, Santos glavom šutirao pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Drljo u 52. minuti ubacuje iz kornera, Amoah glavom šutira pored gola gostiju. U 62. minuti Drljo šutira iskosa, Bukvić sigurno hvata. Hodžić stariji u 72. minuti sa 18 metara gađa, lopta ide malo pored gola. Kurtalić u 84. minuti šutira, Kosorić fantastičnom reakcijom spašava gol. Hajdarević u 88. minuti pokušava, Bukvić brani.

Željezničar: Muftić – Galić, Cocalić, Kosorić, Jašarević – Mekić, Beganović – Amoah, Drljo, Santos – Krpić. Još su igrali: Hodžić (99), Hajdarević, Šehić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sarajeva. Susret će se odigrati u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici s početkom od 13:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU