Fudbaleri Željezničara su u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Širokim Brijegom 0:0.

Veselinović u 16. minuti ubacuje iz prekida, Krpić šutira glavom, ali je Bilobrk sigurno uhvatio. Udarac Zajmovića iskosa u 23. minuti bio je lak plijen za Bilobrka. Gosti prijete u 27. minuti. Ćorić je spustio za Babića koji snažno šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola.

U 39. minuti Mujezinović ubacuje iz slobodnog udarca, a Sipović glavom šutirao malo pored gola Širokog Brijega. Minutu poslije Petrović glavom šutira daleko od našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Hajdarević je povukao u 55. minuti, dodao do Sadikovića čiji snažan udarac sa distance odlazi preko gola. Plavi su imali sjajnu priliku u 58. minuti. Veselinović je odlično ubacio sa lijeve strane, Krpić najbolje skočio, ali udarac glavom odlazi tik pored stative. Hajdarević je tukao sa distance u 68. minuti, ali njegova parabola odlazi preko gola.

Minutu poslije Bilobrk lako hvata pokušaj glavom Veselinovića. A. Zec u 77. minuti iskosa šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. U 86. minuti velika prilika za goste, Jurić je nakon greške naše odbrane krenuo prema golu, i sa vrha kaznenog prostora šutira, ali je Fejzić bio dobro postavljen i uhvatio loptu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Tušnju se igra u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – S. Stanić, Bogičević, Sipović, Pavić – Hajdarević, Sadiković (Osmanović od 88.) – Zajmović (A. Zec od 67.), Mujezinović, Veselinović – Krpić.
Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorluka, Marković, Matić, Barišić – Enin, Marić – Ćorić (M. Stanić), Babić (Pamić od 59.), Marković – Petrović (Jurić od 70.).
Žuti kartoni: Matić, Enin, Veselinović, Hajdarević,