Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa bugarskim Etarom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Bogičević, Mehremić – Blagojević, Šabanadžović – Crnov, Ubiparip, Zec – Kajkut. Za Etar su od prve minute igrali: Grigić, Skerlev, S. Ivanov, Pashov, Atanasov, Sarmov, Kolev, Nedelchev, I. Ivanov, Pochanski, Petkov.

U osmoj minuti Crnov je dobro povukao loptu, šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Grigić izbacio u korner. Nakon kornera je Ubiparip zatresao mrežu Etara, ali je gol poništen zbog ofsajda. Deset minuta poslije Mehremić je dodao do Zeca koji iskosa ubacuje, ali Grigić sigurno hvata.

Igrala se 23. minuta kada su Plavi propustili dvije prilike. Prvo je Blagojević ubacio sa strane, Kajkut glavom šutirao pored gola. U narednom napadu Šabanadžović je skoro oduzeo loptu golmanu Etara koja se odbila do Kajkuta čiji udarac sa desetmetara sjajno brani Grigić. U 31. minuti Brza kontra Bugara, ali ubačaj sa desne strane I. Ivanova prolazi ispred našeg gola i ne dolazi do igrača u ljubičastim dresovima. Dvije minute poslije je Bogičević požutio.

Crnov u 35. minuti ostavlja za Ubiparipa koji sa 20 metara gađa malo preko gola Etara. Četiri minute poslije Kolev hvata iskosa volej, a nakon odbitka loptu ispred našeg gola u korner izbacuje Osmanković. U 42. minuti Crnov ubacuje sa desne strane, Mehremić natrčava i šutira, ali defanzivci Etara otklanjaju opasnost. Minutu prije kraja Ivanov šutira sa distance, Kjosevski loptu ispod prečke izbacuje paradom u korner. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Od prve minute drugog dijela Fejzić je branio umjesto Kjosevskog. U 50. minuti Stevanović je ubacio do Ubiparipa koji je pokušao ostaviti loptu petom za usamljenog Kajkuta, ali je defanzivac Bugara izbacio loptu. U 55. minuti nakon kornera je Vasilev glavom šutirao preko gola. Dvije minute poslije Mladenov je zaradio žuti karton.

Stevanović je u 62. minuti zaradio žuti karton. U 63. minuti Zeba, Hajdarević i Vranješ mijenjaju Kajkuta, Šabanadžovića i Blagojevića, a pet minuta poslije Mehremića i Stevanovića mijenjaju Projić i Hadžić. U 71. minuti je Etar poveo. Nakon duge lopte defanzivac Plavih je pokušao vratiti loptu Fejziću, ali je Mladenov presjekao i pogodio praznu mrežu našeg gola. 

Zec je u 75. minuti povukao loptu, namjestio se na desnu nogu, šutirao, ali je golman Etara bio siguran. U 77. minuti je naš tim poravnao. Ubiparip se izborio za loptu, uposlio Asima Zeca koji rutinski matira golmana Etara. Zajmović, Žerić i Ćubara su zamijenili Zeca, Crnova i Osmankovića. U 80. minuti Zeba se sjajno oslobađa protivnika, snažno šutira lijevom nogom, ali lopta odlazi malo pored desne stative. Mujagić je zamijenio Ubiparipa.

U 87. minuti nakon nekoliko kornera naše ekipe Mujagić glavom šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

 

POGLEDAJ GALERIJU