Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Zrinjski sa 1:0.

U trećoj minuti Bilbija proigrava Jovića, a ovaj iskosa šutira u dobro postavljenog Kjosevskog. Šest minuta poslije dobar volej Filipovića, ali lopta odlazi malo preko našeg gola. U 25. minuti Čurjurić je lijepo povukao loptu, a potom šutirao sa 20 metara, ali Brkić paradom izbacuje u korner. Nakon kornera iz 36. minuti Rustemović je šutira visoko preko gola iz dobre situacije.

U posljednjoj minuti prvog dijela Zajmović iskosa šutira u vanjski dio mreže domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Bilbija u 51. minuti glavom šutira malo pored našeg gola. Dvije minute poslije ponovo Bilbija prijeti, ovaj put udarac iskosa Kjosevski hvata. U 62. minuti je Željo poveo. Čurjurić je prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu gdje je bio Sulejman Krpić koji posprema loptu u mrežu Zrinjskog. 

Krpić u 77. minuti krade loptu Jakovljeviću, a Jazvić iskosa šutira, ali Brkić dobro brani. U 81. minuti Rodin ubacuje iz auta, a Jazvić sa pet metara šutira iznad gola. Čurjurić u 84. minut šutira iz slobodnog udarca, a Brkić izbacuje u korner. Nakon kornera je Čurjurić ubacio, a Krpić glavom šutira preko gola. Minutu poslije Barišić šutira glavom preko našeg gola.

U prvoj minuti nadoknade Kjosevski je spasio Želju. Prvo je udarac jedan na jedan Mrakovića odbranio, a potom sjajnom paradom i udarac Bekrića.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Zvijezde 09. Utakmica na Grbavici počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Osmanković (Bakrač od 43.) , Bogičević, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Blagojević (Vranješ od 80.) – Zec, Čurjurić, Zajmović (Jazvić od 74.) – Krpić.
Zrinjski: Brkić – Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić (Bencun od 74.) – Rustemović (Marković od 65.), Čirjak – Filipović, Bilbija, Todorović – Jović (Bekrić od 65.).
Žuti kartoni: Rustemović, Pavić, Jakovljević, Šabanadžović, Barišić.