Željezničar je u okviru zaostale utakmice 6. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Zrinjski sa 1:0.

U prvom napadu Željo prijeti, Štilić petom ostavlja za Bekrića koji sa 25 metara šutira preko gola. Minutu poslije Štilić sjajno gađa sa 20 metara, Soldo lijepom paradom spašava svoj gol. Gosti uzvraćaju u šestoj minuti kada Ivančić šutira preko našeg gola. Zlomislić u desetoj minuti natrčava na odbijenu loptu, ali njegov udarac odlazi preko gola Plavih. U 13. minuti Tičinović ubacuje, Enin glavom šutira, Erić dobro brani, odbijenu loptu Ivančić ubacuje u gol, ali je prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji.

Arežina u 16. minuti šutira lijevom nogom, Erić hvata. Narednu priliku smo čekali do 29. minute. Tičinović se na lijevoj strani namjestio na desnu nogu, gađao dalji ugao, ali na sreću našeg tima lopta odlazi malo pored gola. Bekrić u 38. minuti gura loptu za Mujezinovića, ovaj ubacuje sa strane, ali u posljednji trenutak ispred Lendrića reaguje Soldo. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Udarac Bekrića iz slobodnog duarca u 54. minuti paradom brani Soldo. Također je iz slobodnog udarca pokušao Štilić, i ovaj put Soldo sigurno brani. Enin u 66. minuti odlično šutira sa 25 metara, a lopta pogađa prečku našeg gola. Željezničar je poveo u 70. minuti. Štilić je ubacio iz prekida, Frane Ikić sjajno skočio i glavom pogodio nebranjeni dio mreže gostiju.

U 77. minuti nakon kornera Kosorić vraća loptu u peterac gdje Ikić ponovoskače i šutira, ali je Soldo odličan. Hajdarević u 84. minuti šutira sa distance, Soldo i ovaj put brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje u 19 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Blažević, Kosorić, Ikić, Šehić – Hajdarević, Bojo (Veselinović od 65.), Mujezinović, Bekrić (Miletić od 77.) – Štilić (Jamak od 90.), Lendrić.
Zrinjski: Soldo – Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Tičinović (Stojkić od 84.) – Enin (Govedarica od 76.), Zlomislić – Filipović, Arežina (Bašić od 63.), Todorović – Ivančić (Mašić od 76.).
Žuti kartoni: Ćorluka, Enin.