Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Ljubuški sa 8:1.

Željezničar je poveo već u drugoj minuti. Subašić je ubacio s desne strane, a Štilić pogodio mrežu domaćih. Ipak. minutu poslije domaći su poravnali rezultat preko Bencuna. Uslijedile su prilike na obje strane, prvo je udarac glavom Juričića otišao malo pokraj gola, a potom udarac kapiten Ljubuškog sjajno ispod prečke vadi Muftić.

Za novo vodstvo našeg tima pobrinuo se Štilić sjajnom minijaturom i ubačajem, te Subašić koji je glavom u padu zatresao mrežu Ljubuškog. Minutu poslije Juričić izlazi pred gol domaćih, ali sigurno brani golman. Nedugo zatim novi gol Plavih, Veselinović je odigrao za Štilića koji iskosa precizno šutira i pogađa za 3:1. Isti igrači su izrežirali i četvrti gol, Veselinović je prizemno ubacio, loptu dočekao Štilić koji lucidno prebacuje golmana za konačan rezultat prvog dijela. Još po jednu priliku su imale obje ekipe, Alispahićev udarac otišao je preko gola, a udarac Bencuna odbranio je Muftić.

Drugo poluvrijeme Željo otvara novim golom. Odbijenu loptu je iskoristio Kulašin koji sa 15 metara postiže gol. Kulašin je učestvovao i u naredna dva gola našeg tima. Prvo je na 6:1 povisio Bekrić nakon asistencije mladog Kulašina, a potom je i Zec iskoristio asistenciju istog igrača i pogodio za 7:1. Konačan rezultat postavio je Mujić koji je iskosa primio loptu i matirao golmana Ljubuškog.

Narednu utakmicu Željezničar igra sutra u Grudama protiv istoimenog domaćina.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar prvo poluvrijeme: Muftić – Blažević, Ikić, Kosorić, Šehić – Bojo, Alispahić – Subašić, Štilić, Veselinović – Juričić.
Željezničar drugo poluvrijeme: Bender – Nargalić, Miletić, Vrhovac, Malić – Čeliković, Bekrić, Mujezinović, Kulašin, Mujić – Zec.