Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali Mladost sa 6:1.

Osmanković je u petoj minuti fino podvalio za Boju, a ovaj iskosa šutirao pored gola. Vazda u 17. minuti šutira sa distance, Kjosevski sigurno hvata. Dobra prilika za naš tim u 19. minuti. Nakon prekida sa strane, lopta se odbija do A. Zeca koji neometan sa 15 metara šutira preko gola. Željo je poveo u 22. minuti. Mujezinović je ukrao loptu na centru, prošao svog čuvara, gurno za Zajmovića koji rutinski plasira loptu u mrežu gostiju.

Plavi su na 2:0 povisili u 27. minuti. Stanić je dodao do Zajmovića koji šutira, Velić odbija, ali Asim Zec natrčava i postiže gol. 

U 38. minuti lijepa akcija našeg tima kada je Štilić lucidno uposlio Boju, ovaj šutirao, a Velić sjajnom odbranom odbio u korner. Minutu poslije A. Zec iskosa izlazi pred Velića, pokušao je lob udarcem, ali ponovo golman Mladosti dobro reaguje.

U 44. minuti A. Zec izlazi pred gol Mladosti i šutirao, ali je Velić odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

Plavi su novi gol postigli u 57. minuti. Zajmović je poslao dugu loptu za A. Zeca koji je zajedno sa Hasićem trčao prema golu Mladosti i u želji da otkloni opasnost defanzivac gostiju je lobovao svog golmana. U 63. minuti Mladost se vraća u igru. Vazda je dodao do bivšeg juniora našeg Kluba, Kemala Mujarića, koji precizno iskosa sa vrha kaznenog prostora pogađa naš gol.

U 68. minuti Zajmović gura iza odbrane za A. Zeca, koji izlazi pred Velića, a potom dodaje prema Veselinoviću, ali Velić dobrom reakcijom hvata loptu. U 72. minuti bilo je 4:1. Mujezinović je ubacio sa lijeve strane, a Dženan Zajmović neometan glavom pogodio. Samo dvije minute poslije novi gol Želje. Stanić je dodao do Veselinovića koji je potom sjajnim solo prodorom i preciznim udarcem sa 16 metara postavio novi rezultat na semafor.

U 78. minuti totalni potom gostiju. Veselinović gura za A. Zeca čiji udarac ovaj put Velić nije mogao odbraniti i bilo je već 6:1. Nova šansa za Želju u 85. minuti. Dodavali su se Plavi po kaznenom prostoru, a u završnici Dacić šutira, Velić brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Dacić od 77.), Osmanković, Bogičević, Stanić – Hajdarević, Bojo (Mehić od 78.) – A. Zec, Štilić (Veselinović od 61.), Mujezinović – Zajmović.
Mladost: Velić – Hreljić (Hrustanović od 75.), Horić (Husić od 60.), Hasić, Yamac – Atajić, Begić – Mušija, Vazda, Mujarić – Crnički.
Žuti kartoni: Yamac, Osmanković
Broj gledalaca: 2753
Strijelci: Zajmović (22.), A. Zec (27.), Hasić autogol (57.), Mujarić (63.), Zajmović (72.), Veselinović (74.), A. Zec (78.)