Željezničar će u okviru 10. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i kapiten, Zajko Zeba.

– Mislim da sam rano počeo, pa je tako duga karijera. Nisam star kada vidimo Wagnera i tako neke igrače. Mislim da jedno 10 ili 15 godina igram u Željezničaru i mogu biti zadovoljan. Ispunio sam neke svoje dječačke snove da debitujem za Željezničar, dam gol i budem kapiten i sutra ako Bog da da ostanem kao trener. Mnogo bih se zahvalio svim trenerima što su prošli kroz moju karijeru, posebno Šehoviću koji mi je bio šest ili sedam godina trener. Nadam se da sam se lijepo ponašao i da nisam probleme pravio. Sad se okrećem nekom drugom poslu, to jest trenerskom. Zahvaljujem se klubu, predsjedniku, upravi, ljudima iz kluba koji su mi omogućili da ostanem u klubu i tu počnem svoj trenerski posao, istakao je Zajko Zeba u svom obraćanju.

– Izdvojio bih uvijek trofej sa Željezničarom kada smo osvojili Kup protiv Čelika, koliko je bilo naših navijača na Bilinom polju. Što se tiče golova, to je onaj na derbiju što sam zabio i to mi je najdraži gol. Sigurno da će biti jako emotivno i težak trenutak, ali ako bude suza bit će onako kako mora biti. Ovom prilikom bih se zahvalio svojim roditeljima koji su od početka uz mene, poslije toga braći i supruzi koja je moja najveća podrška i koja je sve ove godine uz mene.

Utakmica se igra sutra u 17 sati.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba