Željezničar će u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije u prostorijama Admiral Casina na kojoj su se obratili treneri i kapiteni obje ekipe, Admir Adžem, Senad Repuh, Zajko Zeba i Marko Mihojević.

– Što se tiče sutrašnje utakmice, ekipa je spremna i kao što je šef rekao dolazimo u dobrom raspoloženju. Jedva čekamo sutra da počne. Nadam se da će utakmica biti dobra, gledljiva i neka bolji pobijedi. Ako imamo karaktera dat ćemo maksimum. Mada za ovu utakmicu, nikad ne treba dodatni motiv, nadam se da su svi toga svjesni, koliko toliko da se probamo iskupiti navijačima. Dat ćemo maksimum, navijači će biti uz nas i nadam se da ćemo sutra ako Bog da slavit, kazao je kapiten Plavih, Zajko Zeba.

– Mi smo dobro radili, očekujemo pozitivan rezultat, nadamo se da će biti dopadljiva utakmica kojoj će prisustvovat što veći broj navijača, a mislim da ćemo mi ostaviti srce na terenu da ostvarimo pozitivan rezultat. Loše smo otvorili sezonu. Utakmica dolazi u dobrom trenutku da se probamo iskupiti za loš start sezone i zato pozivamo navijače da nas podrže kako bi ispravili loš start sezone, istakao je Marko Mihojević kapiten Sarajeva.

Derbi susret između Sarajeva i Želje igra se sutra u 20 sati.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba