U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je zvanično predstavljen novi fudbaler Željezničara, Zajko Zeba.

Prisutnim novinarima na konferenciji se obratio Zajko Zeba, te glavni skaut FK Željezničar, Aldin Čenan. Čenan je istakao zahvalnost Zebi na jako korektnim razgovorima.

– Zahvalio bih se Zajki Zebi s kojim sam imao nekoliko puta razgovore. Istakao bih veliko zadovoljstvo zbog korektnosti Zebe u razgovorima. On je taj koji želi na fin način da završi karijeru u našem Klubu. I ime Kluba želio bih mu dobrodošlicu i nadam se da ćemo zajedno imati mnogo uspjeha u našem radu, kazao je Čenan.

Potom je sa novinarima razgovarao Zajko Zebi koji je kazao da želi dati sve od sebe da na Grbavici završi karijeru sa trofejima.

– Drago mi je što sam se vratio kući. Mislim da ću tu ostati do kraja karijere, mada mislim da mogu još dosta igrati. Zahvalio bih se upravi Kluba na čelu sa glavnim skautom Čenanom s kojim sam imao korektne razgovore. Ovo je velika suprotnost od mog zadnjeg puta u Želji. Imali smo rezultate vrhunske, ali nismo imali sve ovo okolo, sve se podiglo na evropski nivo. Stadion i prostorije se ne mogu prepoznati. Fali sportski dio, ali mislim da ćemo to popraviti i da ja mogu pomoći, kazao je Zeba dodavši:

–  Ovo je moj klub, ovo je moja kuća, ako neću ovdje dati maksimum, ne znam gdje ću. Imam veću volju nego prije, želim obradovati navijače. Kod nas se gledaju godine kod igrača, a vjerujte to nije bitno, bitno je da igraš dobro ili ne. Ja ću se prvi skloniti ako ne budem zadovoljan svojim igrama.

Zajko Zeba će se uskoro priključiti treninzima ekipe, a pravo nastupa na utakmicama će imati u proljetnom dijelu sezone. Zeba će nositi broj 20.

POGLEDAJ GALERIJU