FOTO: Visoka pobjeda Plavih, prvijenci Hadžiahmetovića i Nuspahića

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Mladost sa 4:0.

Već u drugoj minuti nakon duge akcije Plavih, Bajić pokušava, ali njegov udarac odlazi pored lijeve stative gola gostiju. Pet minuta poslije Hasanović šutira sa 25 metara, ali je Đurković siguran. U 12. minuti Hadžibulić šutira visoko preko gola.

Igrala se 13. minuta kada je Željo došao do vodstva. Bajić je uposlio Ognjena Đelmića koji rutinski pogađa gol Mladosti. Tri minute nakon toga Bajić krade loptu, ali njegov pokušaj odlično brani Đurković. Ipak, u narednom napadu Plavi dolaze do novog pogotka, a strijelac je bio Riad Bajić.

U četvrtoj minuti nastavka Hadžiahmetović je povukao loptu, odigrao dupli pas sa Bajićem i volej udarcem savladao gostujućeg golmana. U 59. minuti je Vujić odlično pokušao sa 20 metara, ali lopta je otišla preko gola. U 76. minuti je Cicmil šutirao preko gola iz slobodnog udarca.

Deset minuta prije kraja bilo je 4:0. D. Sadiković je odlično uposlio Nuspahića koji matira golmana Đurkovića. Tri minute prije kraja je Čolić šutirao iz slobodnog udaraca, ali je golman Mladosti bio siguran.

 

POGLEDAJ GALERIJU