FOTO / VIDEO: Novi dresovi FK Željezničar za sezonu 2016/2017

Fudbalski klub Željezničar predstavlja tri nove garniture dresova u kojima će igrati utakmice u predstojećoj sezoni.

Na dizajnu dresa za FK Željezničar i kreiranju vizuelnog identiteta za sezonu 2016/2017 angažovani su i prijatelji Kluba, stručnjaci iz oblasti dizajna i marketinga koji su do sada kroz angažman u radnim grupama bili uključeni u realizaciju više projekata od značaja za FK Željezničar.

Dizajn novog dresa je istovremeno jednostavan i jedinstven, a osnovni elementi su skoro stoljetni simboli Kluba, te je namjera bila da se kroz takav dizajn ispriča jedinstvena priča FK Željezničar.

– Danas, znak Željezničara nije samo simbol Kluba već simbol ljubavi, zajedništva, prkosa i zato ga ponosno nosimo na prsima. Na novim dresovima, znak Željezničara “krila i točak” se uvijek nalazi na plavoj podlozi, boji radnih uniformi željezničara koji su osnovali naš Klub, dok boja dresa postoji u nekoliko opcija. Ovakva aplikacija znaka simbolizira da je Željezničar uvijek isti, dosljedan sebi, te da se nikada ne mijenja bez obzira na okruženje, kazao je grafički dizajner Edin Bešlić.

Na dresu, uz krila na prsima koja dominiraju se nalaze i drugi detalji, simboli Kluba. U lijevom donjem dijelu, na prednjoj strani dresa nalazi se vezeni grb s lokomotivom, koja kompoziciju FK Željezničar treba da odvede do novih uspjeha, ovaj put uz pomoć naših novih partnera i sponzora iz kompanije Diadora.

Uskoro će biti poznato više informacija o datumu i cijeni kupovine dresova. Dresovi će sutra biti predstavljeni i na konferenciji za medije u Plavom salonu Stadiona Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU