Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige savladali Mladost sa 2:1.

U trećoj minuti Bojo izlazi sam pred naš gol, ali Kjosevski sjajno brani. Dvije minute poslije udarac Zeca sigurno hvata Velić. Minutu nakog toga Veselinović iskosa hvata volej, lopta odlazi visoko preko gola. U osmoj minuti je Sipović glavom šutirao pored gola Mladosti. Asani u desetoj minuti šutira preko gola sa 30 metara. U narednom napadu Pavić ubacuje, Ramović zamalo kasni. Nakon kornera Bogičević šutira glavom preko gola.

Zajmović u 14. minuti šutira sa 18 metara preko gola gostiju. Minutu poslije i Zec pokušava, lopta odlazi pored gola. Ponovo je Željo prijetio iz prekida. Ovaj put pokušaj Zajmovića iz 19. minute odlazi preko gola. Arežina je u 21. minuti iz slobodnog udarca šutirao preko gola. Gosti su poveli u 30. minuti. Brzu kontru su izveli Arežina i Atajić koji je ubacio sa lijeve strane za Guzinu koji posprema loptu u našu mrežu. 

Bogičević u 33. minuti glavom šutira, Velić odlično brani. U 35. minuti Sipović šutira glavom preko Velića, ali sa gol-linije izbacuje Isaković. Pavić u istoj minuti šutira visoko preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 49. minuti ponovo Bogičević glavom šutira, a Velić fantastičnom odbranom spašava svoj gol. Mujezinović u 56. minuti snažno šutira preko gola da 20 metara. Željo je poravnao u 57. minuti. Plavi su probili po desnoj strani, Ramović je ubacio, a Veselinović glavom u padu pogodio za 1:1.

Sjajna šansa za naš tim u 62. minuti. Zajmović se driblingom riješio dva čuvara, ali u posljednji trenutak Horić blokira pred golom. Mujezinović u 63. minuti šutira pored gola sa vrha kaznenog prostora. Sijevalo je sa svih strana prema golu Mladosti. Pokušao je i Stevanović u 64. minuti, lopta odlazi pored gola. U narednom napadu tuče i Bogičević pored gola. U 67. minuti Guzina se našao ispred našeg gola, ali iskosa šutira preko prečke.

Plavi su poveli u 69. minuti. Pavić je ubacio sa lijeve strane, a E. Zec sjajno iz okreta pogodio za 2:1 i svoj prvijenac u Plavom dresu! Veselinović šutira iskosa u 78. minuti, lopta odlazi pored gola. U 87. minuti velika prilika za Veselinovića. Pavić je ubacio, a Veselinović sa 10 metara usamljen šutirao u dobro postavljenog Velića. U sudijskom vremenu E. Zec šutira iskosa i pogađa stativu, a u nastavku akcije Veselinović šutira u vanjski dio mreže. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Tušnju počinje u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Sipović, Pavić – Hajdarević (Mujezinović od 46.), Šabanadžović – A. Zec (E. Zec od 60.), Ramović (Sadiković od 88.), Veselinović – Zajmović.
Mladost: Velić – Nikolić (Marković od 60.), Isaković, Horić (Muslimović od 77.), Asani – Welbeck, Bojo – Atajić, Arežina (Fanimo od 46.), Anđušić – Guzina.
Žuti kartoni: Welbeck (dva), Ramović,
Crveni karton: Welbeck