Fudbaleri Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 3:2.

Za Želju danas počinju: Fejzić – Stevanović, Graovac, Bogičević, Projić – Elsner, Hajdarević – Zakarić, Ramović, Zec – Kajkut. Za goste se počeli: Lučić – Vasić, Franić, Šerbečić, Merajić – Stojanović, Beširević – Okić, Đurić, Srečković – Hadžić.

U prvoj minuti ogromna prilika za Želju. Zakarić je prošao po strani, ubacio do usamljenog Zeca koji šutira sa deset metara i pogađaprečku gostujućeg gola. Na odbijenu loptu je natrčao Hajdarević i šutirao pored gola. U 12. minuti Merajić snažno šutira sa 30 metara, lopta odlazi pored naše gola.

U 17. minuti velika prilika za Radnik. Kontru je istrčao Hadžić, iskosa šutirao, ali je lopta otišla malo pored našeg gola. Dvije minute poslije ponovo Hadžić prijeti, ovaj put udarac iskosa sa desne strane odlazi pored gola. U 25. minuti odlična situacija za naš tim. Stevanović je ubacio, Ramović na vrhu peterca sjajno primio loptu, ali u posljednjem momentu su defanzivci omeli Ramovića i Lučić je uhvatio loptu.

Dvije minute poslije još jedna sjajna situacija pred golom Radnika. Hajdarević je uposlio Ramovića koji zaobilazi Lučića, iz teške situacije nije mogao šutirati, dodao je do Kajkuta čiji udarac blokira Franić. U 32. minuti je Radnik poveo. Odličnu dubinsku loptu je iskoristio Irfan Hadžić koj ije izašao pred naš gol i matirao Fejzića. U narednoj minuti Ramović šutira sa vrha kaznenog prostora, ali Lučić brani. Projić je u 37. minuti zaradio žuti karton.

Stojanović je u 39. minuti izašao pred naš gol, ali je mlako šutirao i Fejzić je odbranio. U 41. minuti Elsner hvata volej, ali lopta odlazi pored gola. U 44. minuti je bilo 0:2. Ševko Okić je probio po desnoj strani, šutirao i zatresao našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom gostiju od 2:0.

U drugoj minuti nastavka je naš tim smanjio prednost gostiju. Elsner je ubacio do Ramovića, ovaj sjajno primio, odigrao povratnu loptu za Kajkuta koji šutira, Lučić brani, ali iz drugog pokušaja postiže gol. Šerbečić je u 58. minuti dobio žuti karton. U 58. minuti je Željo poravnao. Zakarić jeubacio, Elsner ostavio loptu za Daniela Graovca koji je sjajno šutirao i pogodio rašlje.

Veliki pritisak se nastavio. U 60. minuti Zakarić ubacuje, a Hajdarević šutiraglavom pored gola. Merajić je u 62. minuti zaradio žuti karton. Stojanovića je u 63. minuti zamijenio Arnautović. U 68. minuti je Šerbečić oborio Ramovića u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na 11 metara i Šerbečiću drugi žuti karton. Loptu je uzeo Goran Zakarić koji jebio siguran sa bijele tačke za veliki preokret. Janković je zamijenio Đurića.

U 77. minuti dvije dobre situacije pred golom Radnika, ali su se domaći uspjeli odbraniti. U 78. minuti je Hajdarevića zamijenio Marković. Zeca je u 83. minuti zamijenio Žerić. U 88. minuti Hadžića je zamijenio Bradonjić. U narednoj minuti je Mujagić zamijenio Kajkuta. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU