Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Olimpika rezultatom 1:0.

U devetoj minuti Čurjurić ubacuje iz kornera, a Horić glavom šutira preko gola. Čurjurić u 17. minuti šutira sa 20 metara, lopta ide pored našeg gola. U 19. minuti Štilić iskosa nakon driblinga šutira, loptu ispred gola blokira Isić. Minutu poslije Štilić ubacuje iz kornera, Ikić šutira, a Hadžić paradom brani.

U 35. minuti Lendrić je oboren na ivici kaznenog prostora, domaći su tražili najstrožiju kaznu, ali glavni sudija se nije oglašavao. Lendrić sjajno petom ostavlja za Štilića u 44. minuti, kapiten Plavih šutira, ali Hadžić sjajno paradom spašava gol. U sudijskom vremenu Lendrić iskosa gađa, lopta ide malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je u 51. minuti postigao gol, ali je Musa poništio pogodak iz sebi znanih razloga. Štilić je ubacio u 55. minuti, Bekrić sa druge stative šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. Stevanović u 63. minuti sa 25 metara šutira preko gola. Minutu poslije Mujezinović nakon gužve šutira, malo preko gola.

Ramović u 82. minuti glavom šutira nakon kornera Štilića, Hadžić brani. Gosti do pogotka dolaze u 87. minuti, Osmanović je nakon naše greške krenuo sam na gol i sjajnim udarcem pogodio rašlje gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić – Čeliković (Šabanadžović od 74.), Alispahić (Ramović od 74.), Mujezinović, Bekrić (Juričić od 63.) – Štilić, Lendrić (Zec od 63.).
Olimpik: Hadžić – Milović, Horić, Isić, Perišić – Gavrić, Bajraktarević (Karić od 67.), Handžić (Dujmović od 80.), Cruz (Šišić od 47.), Čurjurić (Hadžanović od 67.) – Osmanović.
Žuti karton: Milović, Čeliković, Stevanović, Šehić, Handžić, Hadžanović,