Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prve utakmice 1/4 finala Kupa BiH savladali domaći Borac sa 2:0.

U petoj minuti Jović šutira, a lopta od bloka odlazi u korner. Tri minute poslije Radinović šutira, ali je Kjosevski bio siguran. U 11. minuti je Željo poveo. Sjajan prodor M. Stevanovića, a Samir Bekrić je u završnici rutinski matirao golmana Borca.

Četiri minute poslije Željo je vodio sa 2:0. Kramarić je ubacio, a Ivan Lendrić glavom zatresao mrežu domaćina. Ostatak prvog dijela nije bilo prilika niti na jednoj strani, Borac je pokušavao doći do našeg gola, ali nije uspjevao.

Drugo poluvrijeme otvara prilika Bekrića u 50. minuti, ali je golman Banjalučana bio na visini zadatka. U 58. minuti dobar napad Borca, ali na ubačaj Jovića je kasnio Mance. Šest minuta poslije Radinović šutira iskosa, ali je Kjosevski ponovo siguran.

Umjesto Bekrića i Lendrića su igrali Zolotić i Djermanović. Od 78. minute su Plavi igrali sa igračem manje, jer je Blagojević zaradio dva žuta kartona. Pred kraj susreta je Tiago zamijenio Memiju.

Željo je tako u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa BiH savladao Borac sa 2:0. Revanš je na rasporedu za sedam dana, a u nedjelju će Plavi od 15 sati doćekati ekipu Mladosti DK.

POGLEDAJ GALERIJU