Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Široki Brijeg sa 1:0.

Od početka igralo se otvoreno, a prvu priliku bilježimo u 17. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, a Blažević glavom šutirao malo pored gola domaćih. Dvije minute poslije Cipetić lijepo prolazi po desnoj strani, a potom iskosa lijevom nogom šutira, ali Fejzić brani. Ćorić je u 27. minuti pokušao sa 20 metara, ali je njegov pokušaj otišao daleko od našeg gola.

Nakon duge akcije Širokog Brijega u 33. minuti, Begić sa 25 metara šutira, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije Ikić iz poluvoleja upućuje udarac, i ovaj put pored našeg gola. Ikić u 42. minuti ubacuje s desne strane, Ćorić je zakačio loptu, ali je Fejzić dobrom intervencijom sašuvao našu mrežu. U sudijskom vremenu Široki je imao dva kornera nakon kojih su prijetili, ali je ostalo 0:0.

U 61. minuti glavni sudija je dosudio penal za naš tim. Mujezinović se borio za loptu, a Obšivać ga je prilikom građenja laktom udario u lice. Udarac sa 11 metara je izveo Lendrić, ali je Miškić odbranio njegov pokušaj. Željo je nastavio sa napadima, a to se isplatilo u 73. minuti. Mujezinović je sam povukao loptu, namjestio se na udarac i sjajnim šutem sa 25 metara pogodio mrežu domaćih. 

Udarac Pervana iz slobodnog udarca sa oko 30 metara odlazi preko gola. Stevanović u 87. minuti ubacuje, Štilić iz voleja šutira pored gola. Štilić u 93. minuti gađa iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik pored stative.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Krupe. Susret na Grbavici se igra u 20 sati. 

POGLEDAJ GALERIJU

Široki Brijeg: Miškić – Cipetić, Obšivać, Matić, Stanić – Begić, Marić – Ćorić, Pervan (Jurić od 82.), Ikić (Angelov od 71.) – Jurilj (Jović od 66.).
Željezničar: Fejzić – Stevanović, Miletić, Kosorić, Šehić – Sadiković (Vrhovac od 89.), Hajdarević – Blažević (Alispahić od 75.), Štilić, Mujezinović – Juričić (Lendrić od 56.).
Žuti kartoni: Obšivać, Ćorić, Šehić, Kosorić, Matić,