Željezničar će u okviru 25. kola dočekati Sarajevo, a tim povodom u Vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Amar Osim i Husref Musemić, te kapiteni Sulejman Krpić i Krste Velkoski. 

Povodom 6. parila, Dana Grada Sarajeva, konferencija za medije se održala u Vijećnici, a susret sa medijima otvorio je gradonačelnik Grada, Abdulah Skaka koji je kazao:

– To za nas ima posebnu važnost. Uradićemo sve da derbi prođe u što boljoj atmosferi, da zajednički zapamtomo nešto pozitivno što se desilo u našem gradu. Moja želja je da pobijedi bolji. Moja je želja da dugo godina u Gradskoj vijećnici, ovom hramu kulture, u kojem je tokom agresije učinjen jedan od najvećih kulturocida, obnovimo i kreiramo neka nova vremena u kojim ćemo svi zajednički živjeti, međusobno se poštovati i sa ovog mjesta učiti šta to znači ‘živjeti sarajevski”.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Potom su se medijima obratili Amar Osim i Sulejman Krpić.

– Zahvaljujemo se gradonačelniku da pričamo u svoje ime i kolega oko mene, da dođemo ovdje, prvi put nakon 30 godina i tek sad vidim koliko je lijepo uređeno i koliko lijepo radno mjesto imate gradonačelniče. Prvi put na ovaj dan pada derbi, puno tu nekih stvari ima koje su simbolične, znate šta je bilo na današnji dan. Najveći sportski uspjeh jednog kolektiva iz BiH. Isto oko dana oslobođenja se premalo priča, a mi ćemo sve učiniti da derbi, vjerovatno jedini koji je odigran na taj dan, protekne u tonu prijateljskom koliki se može napraviti i nadamo se da će publika i svi prisutni moći to prepričavati nakon utakmice, rekao je Amar Osim.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Drago mi je što sam dio ovoga, prvi put sam u Vijećnici. Što se tiče derbija, znamo kakav je derbi, kao što su treneri rekli to će biti muška utakmica, tvrda i normalno da su nam potrebni bodovi. Nama su potrebni iz svake utakmice i mi ćemo nastojati da odigramo mušku i borbenu utakmicu i nadamo se osvajanju tri boda na našoj Grbavici, istakao je Krpić.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Svečanom događaju u Vijećnici prisustvovali su veterani i legende FK Željezničar, Mišo Smajlović, Enver Hadžiabdić, Branimir Jelušić, Rade Matić, Hamo Dizdarević, Enver Kapidžić, te Zdenko Jelić. Također, prisutni su bili juniori našeg Kluba.

Utakmica se igra u subotu u 19:30 sati. Prodaja ulaznica danas se vrši do 19 sati u Shopu FK Željezničar, a sutra od 10 do 17:30 sati na parkingu preko puta Stadiona Grbavica. Kapije stadiona za naše navijače otvaraju se u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU