Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u proteklim danima odigrala je tri susreta u okviru grupe 11, a današnjom pobjedom nad Andorom od 2:1 plasirala se na Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Susreti su se igrali u Etno selu Stanišići i u Ugljeviku, a u prvoj utakmici naša reprezentacija je savladala Gruziju sa 1:0. Nastup su ubilježili naši fudbaleri Amar Beširević i Anel Šabanadžović. U drugom susretu protiv Francuske, BiH je ubilježila minimalan poraz od 2:1, a na tom meču je ponovo igrao Beširević, dok je Šabanadžović bio suspendovan zbog kartona.

Foto: nfsbih.ba

U posljednjoj, današnjoj, utakmici naši juniori su savladali Andoru sa 2:1. Za drugi gol je asistenciju ubilježio Šabanadžović nakon što je na njemu napravljan jedanaesterac. Nastup na ovoj utakmici je ubilježio i Amir Velić. BiH je tako sa druge pozicije se plasirala u Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Igrali smo jako dobro sve tri utakmice, ostaje žal zbog poraza od Francuske koji po mom mišljenju nismo zaslužili. Ipak, današnjom pobjedom smo ostvarili cilj, a to je plasman u Elitni krug. Čestitam svojim saigračima i selektoru Karačiću, kazao je Amar Beširević.

Foto: nfsbih.ba