Fudbaleri Željezničara su u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Leotar sa 3:0.

Željezničar je poveo u petoj minuti. Plavi su kombinovali na vrhu kaznenog, Štilić je gurnuo za Armina Hodžića koji se sjajno izborio za loptu i pogodio mrežu gostujućeg gola. 

U 22. minuti bilo je 2:0. Plavi su se sjurili prema golu Leotara, Hodžić je gurnuo do Sedada Subašića koji se lijepo oslobađa protivnika i snažno pogađa za 2:0.

Mekić u 25. minuti šutira pored gola. Tri minute poslije bio je precizan. Subašić je sjajno podvalio i asistirao Mekiću koji ispod Puletića loptu šalje u mrežu Leotara.

Perišićev udarac iz 41. minuti sigurno hvata Bender. Minutu poslije Štilić lucidno lobuje golmana iskosa i pogađa stativu, lopta s eodbija do Hodžića koji šutira preko gola. U 44. minuti Štilić prima loptu, šutira, ali u posljednji trenutak gosti spašavaju gol. U narednom napadu Resić iskosa šutira, Puletić brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Željo u 48. minuti ponovo prijeti. Nakon prekida, Drina sa druge stative vraća loptu u peterac, ali Stanojević uspjeva izbaciti u posljednji trenutak. U 78. minuti Štilić volej udarcem šutira pored gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Rudara. Susret u Prijedoru počinje u 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Kosorić, Drina, Blažević – Hajdarević, Mekić – Subašić, Štilić, Resić – Hodžić. Još su igrali: Zec, Beća, Malić, Ćerimagić, Abdul Fatai.
Leotar: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Chichba, Medan, Đurić, M.Perišić.