Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru revanš utakmice drugog pretkola Evropske lige savladali mađarski Ferencvaros sa 2:0.

U devetoj minuti dobra akcija gostiju, a udarac Hajnala sa 11 metara u posljednji trenutak blokira Kosorić. Igrala se 14. minuta kada su Plavi prvi put zaprijetili. Riad Bajić je šutirao sa 25 metara, a Dibusz odbranio.

Željo je u vodstvo došao u 24. minuti. Hadžiahmetović je povukao loptu, uposlio Zorana Kokota koji rutinski matira golmana Ferencvarosa za erupciju Plavih navijača. U 30. minuti je Blagojević šutirao iz velike udaljenosti pored gola gostiju. Dvije minute poslije Leandro šutira, a Antolović sigurno hvata loptu.

U 34. minuti je Lamah glavom šuirao pored našeg gola.

Početak drugog dijela naša ekipa je igrala jako sigurno, dok su gosti igrali jako nervozno i agresivno. Od 57. minute je umjesto Hadžiahmetovića na terenu igrao E. Sadiković. U 64. minuti Đelmić prolazi po desnoj strani, ali na njegov ubačaj kasni Bajić.

Šestak je u 67. minuti ubacio, a Leandro snažno šutirao preko gola. U 71. minuti je D. Sadikovića zamijenio Beganović. Petnaest minuta prije kraja utakmice, Zoltan Gera je šutirao iz slobodnog udarca i pogodio prečku. Minutu polsije je Lamah pokušao, ali se Antolović nije dao iznenaditi.

U 78. minuti je Šestak sa 20 metara šutirao pored gola Plavih. Tri minute poslije je Blagojević ubacio, a Bogdanović glavom šutirao pored gola. Na Koševu se pjevala pobjednička pjesma. Posljednjih šest minuta je umjesto Kokota igrao Stokić koji je tako ubilježio debi u našem dresu.

U posljednjoj minuti susreta su Plavi došli do još jednog pogotka, a strijelac gola za veliko slavlje i ovjeru plasmana u treće pretkolo je bio Ognjen Đelmić.

POGLEDAJ GALERIJU