Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Čelik sa 3:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Osmanković, Graovac, Projić – Šabanadžović, Blagojević – Zakarić, Ramović, Zeba – Kajkut. Za Čelik su igrali: Marković, Udovičić, Jurković, Duvnjak, Kadrić, Mehić, Šabanović, Kazazić, Mahmutović, Duraković, T. Adilović.

U šestoj minuti Zeba izvodi prekid sa desne strane, odigrava povratnu loptu za Šabanadžovića koji snažn šutira, ali lopta pogađa defanzivce domaćih. U 12. minuti Mehić salijeve strane šutira visoko preko našeg gola. Četiri minute poslije nakon prekida i gužve, lopta dolazi do Stanića koji iskosa upučuje nešto između udarca i ubačaja, ali tak pokušaj odlazi malo pored desne stative domaćeg gola. U narednom napadu Stanić sjajno probija, ubacuje, a udarac Kajkuta sa pet metara glavom odlazi preko gola.

Mahić je u 28. minuti zaradio žuti karton nakon grubog prekršaja nad Zebom. Zeba se nije mogao vratiti u igru, a umjesto njega je zaigrao Zajmović. Plavi su poveli u 34. minuti. Ramovića je u kaznenom prostoru oborio Kazazić, glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara je bio Saša Kajkut. Tri minute poslije glavni sudija je isključio pomoćnog trenera Čelika, te je rezervisti Salčinoviću pokazao žuti karton.

Baš kao ni Zeba, ni Ramović nije mogao nastaviti utakmicu zbog povrede. U 41. minuti ga je zamijenio Zec. U posljednjoj minuti prvog dijela dobra prilika za domaće kada je Mahmutović iskosa snažno šutirao, a Kjosevski izbacio u korner. Stanić je zaradio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom naše ekipe od 1:0.

U prvoj minuti nastavka Zakarić sjajno probija, snažno šutira, ali lopta odlazi malo pored gola Čelika.Minut poslije Blagojević šutira sa distance, Marković brani. U 52. minuti lopta dolazi do Kajkuta na vrhu kaznenog prostora, driblingom se oslobodio čuvara, potom šutira, ali je Marković bio siguran. Tri minute poslije velika prilika za Želju. Kajkut je sa lijeve strane odigrao za Zajmovića koji sa deset metara snažno šutira pored gola Zeničana.

Ofanzivni Stanić u 58. minuti iskosa sa vrha kaznenog prostora šutira prizemno, ali lopta odlazi pored gola Čelika. Dvije minute poslije dobra situacija za Čelik kada je sa desne strane ubacio Mehić, ali Mahmutović je loše reagovao ispred našeg gola. Minutu poslije sjajna prilika za Zakarića koji šutira sa vrha kaznenog prostora, ali je Marković odlično odbranio.

U 62. minuti su Plavi uduplali vodstvo. Zec je oboren na 20 metara od gola, a slobodan udarac je sjajno izveo Jovan Blagojević koji je pogodio rašlje domaćeg gola. U 69. minuti ponovo velika prilika pred golom domaćih. Kajkut je iskosa izašao pred gol Čelika odigrao povratni pas za Zakarića koji je promašio prazan gol domaćih. Ipak, u narednom napadu, Goran Zakarić se zainatio i sjajnim udarce sa 20 metara zatresao mrežu domaćih za 3:0.

U 73. minuti Imamović je zamijenio Kadrića. U istoj minuti sjajna prilika za Čelik, ali udarac Šabanovića odlično brani Kjosevski. Kajkuta je dvije minute poslije zamijenio Žerić. Šabanović je u 77. minuti dobio žuti karton nakon faula nad Zakarićem. Zakarić u 80. minuti ubacuje iz kornera, Zajmović senašao sam pred golom Čelika, dobro šutirao, ali je Marković paradom izbacio u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv GOŠK-a. Utakmica u Gabeli se igra u nedjelju u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU