Veznjak Plavih Samir Bekrić i FK Željezničar potpisali su produženje saradnje, a novi ugovor potpisan je na jednu godinu.

Bekrić je u prošloj sezoni pokazao da se na njega itekako može računati i na 33 odigrane utakmice postigao je pet golova i zabilježio pet asistencija. Ukupno je u dresu Željezničara odigrao 227 utakmica i postigao 49 golova.

– Velika čast i zadovoljstvo, moram da kažem da sam ponosan što sam u ovim godinama postpisao ugovor sa svojim klubom. Dat ću sve od sebe da se vratimo na pravi put, imali smo jako tešku sezonu iza nas, dosta nevjerovatnih stvari se dešavalo, siguran sam, a i znam kroz prošlost da smo izlazili iz puno većih kriza kao pobjednici i tako će biti i ovaj put. Zahvaljujem se svim navijačima na podršci i poručujem da ćemo u novu sezonu ući složni i da ćemo biti zajedno u svim situacijama. Navijači zaslužuju mnogo više radosti i potrudit ćemo se da im to i donesemo. Za kraj, hvala svim navijačima za sve ove godine podrške, kazao je Samir Bekrić.

Osim u dresu Želje, Bekrić je igrao i za Gradinu, Incheon, Tobol, Mes Kerman, Fajr Sepasi, Bunyodkor, Zrinjski i Slobodu.

IMG 9631

Foto: Armin Heric/fkz.ba